În Duminica a XIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Jora de Jos, r. Orhei

600

În Duminica a XIII-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Jora de Jos, r. Orhei.

Biserica Ortodoxă pomenește astăzi, 6/19 septembrie, minunea pe care Sfântul Arhanghel Mihail, Mare Voievod al puterilor cerești, a săvârșit-o în cetatea Colose.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Prot. Ioan Petrov, parohul bisericii din Jora de Jos și un sobor de preoți și diaconi.

La dumnezeiasca slujbă au fost prezenți ctitorii parohiei și enoriași veniți să înalțe rugăciuni de mulțumire alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În timpul serviciului divin, la Vohodul mic, părintele-paroh Ioan Petrov a fost decorat cu dreptul de a purta mitră.

La finalul serviciului divin, părintele Ioan a adresat Mitropolitului Vladimir, cordiale mulțumiri pentru slujirea arhierească, în mijlocul credincioșilor parohiei pe care o păstorește, dar și pentru deosebita purtare de grijă.

După Liturghie, Înaltpreasfințitul Vladimir a săvârșit Taina Botezului pentru prunca Salomea, fiica Protodiaconului Constatin Burlac și a presb. Ana Burlac.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1065

Viziunea Bisericii Ortodoxe asupra refugiaţilor: Sunt chipul lui Hristos

La nivel mondial, în fiecare minut 20 de persoane pleacă şi lasă totul în urmă din cauza războiului, terorii sau persecuţiilor, se menţionează pe site-ul ONU. Statutul de refugiat este atribuit unei persoane care a fugit din casa și țara sa din cauza „unei temeri justificate de persecuție din cauza rasei, religiei, naționalității, apartenenței la o anumită […]


Foto