Mângâiere, speranță și ajutor pentru cei aflați în suferință

1724

La Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic din mun. Chișinău au fost aduse spre închinare, miercuri, 29 martie, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) şi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, Vindecătorul de boli, din Grecia. Acest minunat sfânt este cunoscut în zilele noastre, mai ales pentru vindecările de cancer și alte boli grave, ce se săvârșesc prin rugăciune la moaștele sale, ori cu untdelemn de la candela sa.

Sfințeniile au fost aduse aici pentru a fi purtate în procesiune spre alinarea suferințelor, în special ale copiilor internați în această instituție medicală. Slujba Tedeum-ului a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș.

La Tedeum au participat personalul medical și numeroși credincioși, internați în acest spital. „Ne doream foarte mult să aducem icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) și moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, un sfânt recunoscut ca fiind un mare taumaturg și binefăcător, deoarece pacienții acestui spital așteaptă de la Dumnezeu îndurare și o minune, de cele mai multe ori. Suferințele de aici sunt foarte mari și de cele mai multe ori chiar este nevoie de o minune, de aceea aflarea acestor mari sfințenii aici, este o binecuvântare pentru pacienți. Sfintele moaște au fost aduse la cererea unor părinți ai unor copii internați în acest spital, dar și la solicitarea venită din partea conducerii Institutului Oncologic.

Consider că vizita Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) și a Sfântului Ierarh Nectarie este ca o mână întinsa, o mână de ajutor, pentru că după cum știm, avem aici fragmente din moaștele acestui mare taumaturg“, ne-a spus Prot mitr. Vadim Cheibaș.

Totodată, secretarul Mitropoliei Moldovei a adus în dar Institutului Oncologic o icoană a Sf. Nectarie de Eghina, spre binecuvântare și întărire.

După oficierea Tedeum-ului sfințeniile a ramas spre închinare, pâna dupa-amiază, pentru numeroșii credincioși, pacienți ai acestui spital, veniți să se închine și să se atingă spre tămăduire și vindecare.

Părintele Serghei Cireș, preotul acestui spital ne relatat următoarele: „Cu toții știm că Sfântul Nectarie este sfântul darurilor vindecătoare. El este grabnic ajutator în boli și necazuri și este mare binecuvântare ca cinstitele sale moaște, alături de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) să fie aici, în locul în care oamenii au mare nevoie de ajutor și ca rugăciunile lor să fie primite la Dumnezeu. Evenimentul de astăzi este cu adevărat vizita Maicii Domnului și a Sfântului Nectarie în acest spital, deoarece sfinții sunt vii în sufletele noastre, ale celor ce cred și strigă din toată inima: Cred Doamne, Ajută necredinței mele!“

Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic din mun. Chișinău este unica instituție curativ-profilactică și științifică în organizarea depistării și tratamentului cancerului în Republica Moldova.

Tot astăzi, părintele secretar mitropolitan a vizitat monumentala biserică în construcție cu hramul în cinstea Sf. Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei.

Biserica “Sfânta Parascheva” este preconizată cu o capacitate de circa 1000 de oameni. Are înălţimea la vârful turlei de 40 de metri. Acest edificiu eclesiastic este situat în cartierul Malina Mică al Capitalei, vizavi de Institutul Oncologic, fiind una din cele mai înalte biserici din Chişinău.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/


Articole Asemănătoare
2103

Soborul Sfinţilor Arhangheli – Hramul Bisericii şi Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău

De mai bine de un deceniu, personalul şi pacienţii Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău sărbătoresc Hramul la 21 noiembrie – zi închinată cinstirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor puterilor cerești. În acest an, către sărbătoarea Hramului, părintele-paroh a bisericii în construcţie „Sf. Arhanghel Mihail” din cadrul acestei Instituţii Medicale, […]

Articole postate de același autor
1996

Mitropolitul Vladimir a citit Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Ne-am îmbolnăvit prin păcat, să ne vindecăm prin pocăinţă. Iar pocăinţa fără post este neputincioasă. Îndreaptă-te, dar, înaintea lui Dumnezeu prin post. (Sfântul Vasile cel Mare) În prima săptămână a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir citește tradițional Canonul Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală. Slujba Pavecerniţei cu Canonul este oficiată de […]