Mângâiere, speranță și ajutor pentru cei aflați în suferință

924

La Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic din mun. Chișinău au fost aduse spre închinare, miercuri, 29 martie, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) şi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, Vindecătorul de boli, din Grecia. Acest minunat sfânt este cunoscut în zilele noastre, mai ales pentru vindecările de cancer și alte boli grave, ce se săvârșesc prin rugăciune la moaștele sale, ori cu untdelemn de la candela sa.

Sfințeniile au fost aduse aici pentru a fi purtate în procesiune spre alinarea suferințelor, în special ale copiilor internați în această instituție medicală. Slujba Tedeum-ului a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș.

La Tedeum au participat personalul medical și numeroși credincioși, internați în acest spital. „Ne doream foarte mult să aducem icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) și moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, un sfânt recunoscut ca fiind un mare taumaturg și binefăcător, deoarece pacienții acestui spital așteaptă de la Dumnezeu îndurare și o minune, de cele mai multe ori. Suferințele de aici sunt foarte mari și de cele mai multe ori chiar este nevoie de o minune, de aceea aflarea acestor mari sfințenii aici, este o binecuvântare pentru pacienți. Sfintele moaște au fost aduse la cererea unor părinți ai unor copii internați în acest spital, dar și la solicitarea venită din partea conducerii Institutului Oncologic.

Consider că vizita Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) și a Sfântului Ierarh Nectarie este ca o mână întinsa, o mână de ajutor, pentru că după cum știm, avem aici fragmente din moaștele acestui mare taumaturg“, ne-a spus Prot mitr. Vadim Cheibaș.

Totodată, secretarul Mitropoliei Moldovei a adus în dar Institutului Oncologic o icoană a Sf. Nectarie de Eghina, spre binecuvântare și întărire.

După oficierea Tedeum-ului sfințeniile a ramas spre închinare, pâna dupa-amiază, pentru numeroșii credincioși, pacienți ai acestui spital, veniți să se închine și să se atingă spre tămăduire și vindecare.

Părintele Serghei Cireș, preotul acestui spital ne relatat următoarele: „Cu toții știm că Sfântul Nectarie este sfântul darurilor vindecătoare. El este grabnic ajutator în boli și necazuri și este mare binecuvântare ca cinstitele sale moaște, alături de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) să fie aici, în locul în care oamenii au mare nevoie de ajutor și ca rugăciunile lor să fie primite la Dumnezeu. Evenimentul de astăzi este cu adevărat vizita Maicii Domnului și a Sfântului Nectarie în acest spital, deoarece sfinții sunt vii în sufletele noastre, ale celor ce cred și strigă din toată inima: Cred Doamne, Ajută necredinței mele!“

Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic din mun. Chișinău este unica instituție curativ-profilactică și științifică în organizarea depistării și tratamentului cancerului în Republica Moldova.

Tot astăzi, părintele secretar mitropolitan a vizitat monumentala biserică în construcție cu hramul în cinstea Sf. Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei.

Biserica “Sfânta Parascheva” este preconizată cu o capacitate de circa 1000 de oameni. Are înălţimea la vârful turlei de 40 de metri. Acest edificiu eclesiastic este situat în cartierul Malina Mică al Capitalei, vizavi de Institutul Oncologic, fiind una din cele mai înalte biserici din Chişinău.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/


Articole Asemănătoare
957

Duminica a V-a după Paști (a Samarinencei), la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În dimineața Duminicii a V-a după Paști, care este și Duminica Samarinencii, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău. Arhipăstorului i-au fost alături în rugăciune, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și chelar al Catedralei Mitropolitane, precum și slujitorii […]

Articole postate de același autor
4374

Iubirea nu se vede din ceea ce dai, ci din modul în care dai

Iubiţii mei fraţi, Dumnezeu este iubire si cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne în el, glăsuieşte cu putere apostolul iubirii, Sfântul Evanghelist Ioan (I Ioan 4, 17). Iubirea este floarea cea mai frumoasă din gradina feluritelor virtuţi, culoarea cea mai puternică a curcubeului ceresc, mărgăritarul cel mai scump din coroana […]