Intrarea în biserică a Maicii Domnului | Liturghie arhierească la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM din Chișinău

248

De sărbătoarea „Intrării în Biserică a Maicii Domnului” cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei s-a aflat în mijlocul credincioșilor bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM , unde a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Alături de Episcopul vicar s-au rugat prot. Octavian Moșin, parohul bisericii, egumenul Petru (Pruteanu), clericul Eparhiei Spaniei și Portugaliei a Patriarhiei Moscovei, Arhimandritul Platon, secretarul Soborului duhovnicesc al mănăstirii Poceaev, clericii și enoriașii bisericii „Întâmpinarea Domnului” din capitală.

În timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Întâistătătorului, diaconul Dionisie Șumila a fost hirotonit în treapta de preot pe seama bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din satul Chirca, raionul Anenii Noi.

După slujbă Preasfințitul Ioan a sfințit vesmântăria bisericii, recent mobilată. A purtat discuții cu un grup de tineri din cadrul Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Moldova, stabilind un set de activități ale tinerilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Din partea parohiei arhiereul a primit în dar o carte de slujbă cu rânduiala târnosirii unei noi biserici.

http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
1977

Prin Patimi spre Înviere

Trăim săptămâna care a marcat istoria omenirii. Zile când omenirea condamnă Creatorul, răzvrătindu-se pentru a-L răstigni pe Dumnezeu. Îmi amintesc de spusele lui Camil Petrescu: „Oamenii sunt răi, mincinoși și lacomi. Nu respectă nimic și nu se gândesc decât să-și cultive propriile lor vicii, chiar dacă ar fi să vină după ei potopul.” Nu în […]