Intrarea în biserică a Maicii Domnului | Liturghie arhierească la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM din Chișinău

1332

De sărbătoarea „Intrării în Biserică a Maicii Domnului” cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei s-a aflat în mijlocul credincioșilor bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM , unde a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Alături de Episcopul vicar s-au rugat prot. Octavian Moșin, parohul bisericii, egumenul Petru (Pruteanu), clericul Eparhiei Spaniei și Portugaliei a Patriarhiei Moscovei, Arhimandritul Platon, secretarul Soborului duhovnicesc al mănăstirii Poceaev, clericii și enoriașii bisericii „Întâmpinarea Domnului” din capitală.

În timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Întâistătătorului, diaconul Dionisie Șumila a fost hirotonit în treapta de preot pe seama bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din satul Chirca, raionul Anenii Noi.

După slujbă Preasfințitul Ioan a sfințit vesmântăria bisericii, recent mobilată. A purtat discuții cu un grup de tineri din cadrul Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Moldova, stabilind un set de activități ale tinerilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

Din partea parohiei arhiereul a primit în dar o carte de slujbă cu rânduiala târnosirii unei noi biserici.

http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
3223

Preotul Alexandru Cernăuțeanu – martirizat prin împușcare

Preotul Alexandru Cernăuțeanu s-a născut la 10 ianuarie 1883 în familia preotului Mina și a presbiterei Elisaveta Cernăuțeanu din localitatea Mărcăuți, jud. Hotin. A fost botezat la 15 ianuarie în biserica din satul natal de către preotul Vasile Ostapov din Colicăuți, nași de botez fiind preotul Gheorghe și soția sa, presbitera Maria Stadnițchi din localitatea […]