„Nu am nimic acum, dar putem construi totul împreună!”

419

- Bunicul tău m-a cerut în căsătorie cu o bomboană. Nu aveam nimic, a îngenuncheat și a spus: "Nu am nimic acum, doar o bomboană, dar, dacă vrei, putem construi totul împreună".

- Și tu?

- Am desfăcut bomboana, am împărțit-o în două și am mâncat-o împreună. Din acel moment am împărțit totul. Am căzut, ne-am ridicat și am construit. Totul împreună. Am trecut prin momente dificile, momente obositoare, dar mereu am fost alături unul de celălalt. Până la sfârșit.

- Alte vremuri, bunico...

- Timpul nu schimbă felul în care iubești. Ce s-a schimbat este că nu mai aveți exemple bune de urmat. Acum vă e teamă de orice. Nu vă căsătoriți de teamă că nu puteți construi. Dacă o dată vă certați, vă despărțiți pentru că atunci credeți că veți găsi unul mai bun. Sunteți mereu în căutarea perfecțiunii, ca și cum ar exista. Vă lipsește percepția realității.

Fericirea e în lucruri mărunte. Faceți aceste demonstrații grozave, inele de mii de euro, cereri în căsătorie exagerate, dar mai apoi pierdeți momentul. Acel lucru pe care îl păstrezi pentru o viață.

Vă lipsește curajul de a trăi viața și iubirea așa cum vine și nu cum v-o imaginați.

 

(Autor anonim)


Articole postate de același autor
871

Biserica din s. Boșcana, r. Criuleni grav afectată de o tornadă. Apel de ajutor către toată lumea de bună credință

Dimineața zilei de 8 octombrie, deși puțin posomorâtă, pe alocuri bureza și se vrea a ploaie – una obișnuită pentru toamnă și nu prevestea absolut nimic… Din spusele localnicilor totul s-a schimbat în doar câteva clipe. Brusc s-a întunecat și dintr-o parte a comunei, numită Mardareuca, a pornit o vijelie care repede a crescut într-un […]