Mitropolia Moldovei a dat startul Campaniei Filantropice „De Crăciun devii mai bun!”

996

Vineri, 6 decembrie 2019, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, la Centru pentru copii cu necesități speciale „Atenție” din Capitală a fost dat startul Campaniei Filantropice „De Crăciun devii mai bun!”.

Demararea campaniei a avut loc printr-un spectacol-concert la începutul perioadei sărbătorilor de iarnă oferit de Grupul de voluntari ai Cercului de „Retorică și voluntariat” din cadrul Liceului Teoretic Costești, r. Ialoveni, condus de Profesorul de Religie Ion Scutaru.

Copiii care frecventează Centrul de zi de resocializare și dezvoltare a copiilor cu nevoi speciale „Atenție” au cântat, au dansat și au participat la jocuri interactive împreună cu echipa de tineri voluntari. Ulterior, fiecare copil a primit daruri de la Moș Crăciun.

Totodată, au fost oferite și daruri pentru activitatea de zi cu zi a centrului: materiale didactice, aparat xerox, aparat de fotografiat, jocuri de masă, table interactive pentru creativitate și dezvoltarea intelectuală a copiilor, toate fiind oferite de către Compania „Cornelius” din Marea Britanie, al cărei director este Dl Ion Mereacre, care este totodată și finanțatoarea principală a proiectelor și acțiunilor de caritate implementate de către acest grup de tineri voluntari.

În cadrul evenimentului, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, teologul Serghei Crudu, a transmis celor prezenți mesajul Înaltpreasfinţitului Vladimir de binecuvântare şi preţuire părintească, însoțit de îndemnurile duhovnicești, urându-le tuturor sărbători cu pace, lumină în suflete și în familii și multe bucurii sfinte alături de cei dragi.

De asemenea, copiii, părinții și personalul Centrului de zi de socializare şi dezvoltare a copiilor cu necesităţi speciale „Atenţie” au fost îndemnați să fie solitori ai unei lumi mai bune, a împărtășirii bucuriei venirii lui Hristos în lume și a împreunării noastre cu Dumnezeu.

Împărtășind bucuria acestei sărbători, Șeful interimar al Direcției municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, dna Lucia Caciuc a adresat sincere mulțumiri instituției mitropolitane pentru crearea atmosferei plină de căldură și generozitate, cât și pentru frumoasa colaborare care există între cele două instituții.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă (decembrie 2019-ianuarie 2020), se vor desfăşura un şir de activități social-filantropice, însoțite de mici spectacole de Crăciun, destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.

Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, campania organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Pe parcursul campaniei vor fi reflectate evenimentele desfăşurate.

Cei care doriți să participați/organizați anumite activități în cadrul acestei campanii filantropice puteți apela la nr. de telefon: 067223981.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate


Articole postate de același autor
1036

Duminica a IV-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În Duminica a IV-a după Cincizecime (Vindecarea slugii sutaşului), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Ierarhului sorocean i-au coliturghisit Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaş, Secretar mitropolitan şi chelar al Catedralei Mitropolitane, […]