Liturghia arhierească la hramul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Bălți

982

Marți, 21 septembrie 2021, când Biserica Dreptmăritoare prăznuiește Nașterea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, a oficiat sfânta și dumnezeiasca Liturghie în biserica cu același hram, din municipiul Bălți.

La intrarea în curtea frumoasei biserici, Ierarhul a fost întâmpinat călduros de părintele-paroh, arhimandritul Aristarh. Alături de Arhipăstor a liturghisit un sobor de preoți: protoiereul mitrofor Petru Ciunciuc, secretar eparhial; arhimandritul Aristarh; precum și alți preoți din municipiul Bălți.

La final a fost oficiat un Moleben pentru sănătatea ctitorilor și a enoriașilor care frecventează această sfânta biserică. Ierarhul a felicitat credincioșii cu această frumoasă sărbătoare, îndeosebi cele ce poartă frumosul nume al sfintei Fecioare Maria și le-a mulțumit pentru stăruința depusă pentru organizare. La rândul lor credincioșii au mulțumit părintelui Aristarh pentru organizarea evenimentului și împreună-rugăciune. Apoi au fost stropiți cu aghiazmă și li s-au împărțit anaforă.

Totodată felicităm pe preoții și comunitățile lor, care au ca hram Nașterea Maicii Domnului.

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor
788

Seri duhovnicești USM – 8 decembrie 2021 – Cum să ne creăm o familie

Miercuri, 8 decembrie, Serile Duhovnicești USM îl au ca invitat pe Dmitri Semenik, psiholog ortodox, formator și autor a peste 20 de cărți de psihologie ortodoxă. Tema întâlnirii: Cum să ne creăm o familie. Moderator: Pr. Octavian Moșin. Întâlnirea va fi transmisă live pe pagina de Facebook Altarul Credinței.


Foto