Liturghia arhierească la hramul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Bălți

1966

Marți, 21 septembrie 2021, când Biserica Dreptmăritoare prăznuiește Nașterea Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, a oficiat sfânta și dumnezeiasca Liturghie în biserica cu același hram, din municipiul Bălți.

La intrarea în curtea frumoasei biserici, Ierarhul a fost întâmpinat călduros de părintele-paroh, arhimandritul Aristarh. Alături de Arhipăstor a liturghisit un sobor de preoți: protoiereul mitrofor Petru Ciunciuc, secretar eparhial; arhimandritul Aristarh; precum și alți preoți din municipiul Bălți.

La final a fost oficiat un Moleben pentru sănătatea ctitorilor și a enoriașilor care frecventează această sfânta biserică. Ierarhul a felicitat credincioșii cu această frumoasă sărbătoare, îndeosebi cele ce poartă frumosul nume al sfintei Fecioare Maria și le-a mulțumit pentru stăruința depusă pentru organizare. La rândul lor credincioșii au mulțumit părintelui Aristarh pentru organizarea evenimentului și împreună-rugăciune. Apoi au fost stropiți cu aghiazmă și li s-au împărțit anaforă.

Totodată felicităm pe preoții și comunitățile lor, care au ca hram Nașterea Maicii Domnului.

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor
398

În ziua prăznuirii Sfântului Serghie de la Radonej, Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În ziua prăznuirii Sfântului Cuviosului Părinte Serghie, egumenul de la Radonej, 8 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău. La slujbă au participat clericii catedralei […]