Tabăra faptelor bune s-a desfășurat în parohia Dumbrava

754

În perioada 28 iunie - 2 iulie, parohia cu hramul Sf. Irh. Petru Movilă din s. Dumbrava, Chișinău, a organizat Tabăra faptelor bune pentru 50 de copii din sat și din capitală.

Tabăra a coincis cu începutul Postului Sf. Petru și Pavel și a presupus educarea copiilor în spiritul creștin-ortodox: înfrânare, rugăciune și fapte bune, toate izvorâte dintr-o dragoste plină de dăruire.

Copiii au învățat câteva rugăciuni conform vârstei, apoi au fost incluse câteva ateliere de lucru: pictură, sculptură, origami. Câțiva copii au avut parte de lecții introductive în studiul chitarei.

Tabăra a presupus jocuri interactive și concursuri.

Vineri, 2 iulie, copiii au prezentat un concert de cântece duhovnicești și patriotice, precum și câteva scenete moralizatoare.

Totodată, spre final de tabără, a fost invitată o echipă de pompieri cu autospecială de intervenție la incendii, prezentându-le activitatea salvatorilor.

Parohia Dumbrava mulțumește celor care au muncit pentru buna desfășurare a taberei: preotesei Natalia Moșin, dnei Oltea Boldureanu și voluntarilor.

Pe parcursul verii vor mai fi organizate tabere cu copiii și adolescenții din parohie.


Articole postate de același autor
2181

„Este o rătăcire să căutăm o viață comodă, fără întristări, care nu duce niciodată la Ceruri”

O suferință gravă a oamenilor contemporani, chiar și a credincioșilor, este lipsa dispoziției de a ridica și de a-și duce propria cruce, și de a-L urma pe Mântuitorul nostru Cel Răstignit. Vrem binecuvântarea lui Dumnezeu, vrem pacea lui Dumnezeu, vrem cununile mântuirii, vrem Raiul, îi cinstim pe sfinți și pe mucenici, dar nu vrem pătimirea celor rele, nu vrem postul și strâmtorarea înfrânării, nu […]