Tabăra faptelor bune s-a desfășurat în parohia Dumbrava

1763

În perioada 28 iunie - 2 iulie, parohia cu hramul Sf. Irh. Petru Movilă din s. Dumbrava, Chișinău, a organizat Tabăra faptelor bune pentru 50 de copii din sat și din capitală.

Tabăra a coincis cu începutul Postului Sf. Petru și Pavel și a presupus educarea copiilor în spiritul creștin-ortodox: înfrânare, rugăciune și fapte bune, toate izvorâte dintr-o dragoste plină de dăruire.

Copiii au învățat câteva rugăciuni conform vârstei, apoi au fost incluse câteva ateliere de lucru: pictură, sculptură, origami. Câțiva copii au avut parte de lecții introductive în studiul chitarei.

Tabăra a presupus jocuri interactive și concursuri.

Vineri, 2 iulie, copiii au prezentat un concert de cântece duhovnicești și patriotice, precum și câteva scenete moralizatoare.

Totodată, spre final de tabără, a fost invitată o echipă de pompieri cu autospecială de intervenție la incendii, prezentându-le activitatea salvatorilor.

Parohia Dumbrava mulțumește celor care au muncit pentru buna desfășurare a taberei: preotesei Natalia Moșin, dnei Oltea Boldureanu și voluntarilor.

Pe parcursul verii vor mai fi organizate tabere cu copiii și adolescenții din parohie.


Articole postate de același autor
442

A demarat Săptămâna tineretului ortodox la LT ”M. Eminescu”, din or. Cimișlia

Luni, 3 aprilie 2023, la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din or. Cimișlia, a demarat Săptămâna Tineretului Ortodox. Seria de activități pentru tineri a început cu conferința la tema ”Problemele tinerilor”, susținută de teologul și scriitorul Danion Vasile. Părintele Ioan Jelihovschi, parohul bisericii din localitate, precum și profesorul de religie din cadrul liceului, aduce mulțumiri alese […]