Tabăra faptelor bune s-a desfășurat în parohia Dumbrava

1982

În perioada 28 iunie - 2 iulie, parohia cu hramul Sf. Irh. Petru Movilă din s. Dumbrava, Chișinău, a organizat Tabăra faptelor bune pentru 50 de copii din sat și din capitală.

Tabăra a coincis cu începutul Postului Sf. Petru și Pavel și a presupus educarea copiilor în spiritul creștin-ortodox: înfrânare, rugăciune și fapte bune, toate izvorâte dintr-o dragoste plină de dăruire.

Copiii au învățat câteva rugăciuni conform vârstei, apoi au fost incluse câteva ateliere de lucru: pictură, sculptură, origami. Câțiva copii au avut parte de lecții introductive în studiul chitarei.

Tabăra a presupus jocuri interactive și concursuri.

Vineri, 2 iulie, copiii au prezentat un concert de cântece duhovnicești și patriotice, precum și câteva scenete moralizatoare.

Totodată, spre final de tabără, a fost invitată o echipă de pompieri cu autospecială de intervenție la incendii, prezentându-le activitatea salvatorilor.

Parohia Dumbrava mulțumește celor care au muncit pentru buna desfășurare a taberei: preotesei Natalia Moșin, dnei Oltea Boldureanu și voluntarilor.

Pe parcursul verii vor mai fi organizate tabere cu copiii și adolescenții din parohie.


Articole postate de același autor