Lecturile consacrate prot. Mihail Ceachir la a VIII-a ediție

852
Anual la locul de naștere al protoiereului Mihail Ceachir, apostolul găgăuzilor, au loc manifestări culturale, științifice și teologice.
 
Astfel, la 26 aprilie, Casa de Cultură din or. Ceadîr-Lunga a găzduit lecturile consacrate părintelui M. Ceachir. Peste o sută de cercetători autohtoni, dar și veniți din țările vecine au prezentat rapoarte științifice elogiind personalitatea părintelui-cărturar. Din partea Direcției mitropolitane a participat prot. Octavian Moșin, transmițând mesajul de salut al ÎPS Mitropolit Vladimir.
 
În cadrul lecturilor au fost prezenți slujitori, pedagogi, politicieni și oameni de cultură, care au vorbit despre contribuția prot. Mihail Ceachir întru promovarea culturii și tradițiilor poporului găgăuz. Un grup de studenți de la Colegiul ”M. Ceachir” a prezentat un spectacol consacrat celor 80 de ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Mihail Ceachir.


Articole postate de același autor
2200

Dumnezeu caută la inimă

Сând nu ai mult timp pentru a te ruga, mulţumeşte-te cu cât ai, iar Dumnezeu va primi buna îndreptare a voii tale; adu-ţi aminte că simţământul vameşului este plăcut înaintea lui Dumnezeu şi în rugăciune, şi teme-te să preţuieşti rugăciunea ta: Dumnezeu trebuie să facă asta, nu noi. În vise nu trebuie să credem şi […]