O seară de suflet cu părintele Vasile Ciobanu la USM

1280

Miercuri, 25 aprilie, invitatul serii duhovnicești de la biserica USM a fost părintele Vasile Ciobanu, parohul bisericii ”Sf. Nicolae” din Costești, Ialoveni.

Părintele s-a referit la provocările tinerilor de astăzi, venind cu sfaturi utile în dobândirea unei imunități duhovnicești în fața ispitelor. Părintele a relatat din viața mai multor sfinți contemporani, care au luptat cu înverșunare contra pornirilor pătimașe. Un bun exemplu îl constituie viața și nevoințele Sf. Luca al Crimeei, arhiepiscop și chirurg. Tocmai despre acest sfânt doctor fără de arginți a vorbit părintele Vasile, realizând și o primă lansare a unei traduceri consacrate Sf. Luca.

Este vorba de studiul realizat de Mark A. Popovscki – Voino-Iasenețki arhiepiscop și chirurg: viața și hagiografia, care a fost de curând tradus din rusă chiar de către pr. Vasile Ciobanu. Părintele a vorbit foarte inspirat, amintind secvențe și lucuri mai puțin cunoscute despre marele savant și ierarh, care a avut să pătimească pentru credință și care a știut să-l slujească pe Hristos și pe aproapele într-un mod cu totul deosebit. Apoi părintele a răspuns la atâtea întrebări legate de viață și de mântuire.

Pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
4151

Toţi care Îl avem pe Dumnezeu ca Tată avem ca Maică pe Maica Domnului

Toţi care Îl avem pe Dumnezeu ca Tată avem ca Maică duhovnicească pe Maica Domnului, care pururea se roagă şi pururea mijloceşte pentru noi şi pentru mântuirea neamului omenesc. De multă vreme ar fi pierdut Dumnezeu lumea, cum spun dumnezeieştii Părinţi, pentru multele păcate cu care oamenii mânie pe Dumnezeu; dar Maica Domnului, aşa cum […]


Foto