O seară de suflet cu părintele Vasile Ciobanu la USM

946

Miercuri, 25 aprilie, invitatul serii duhovnicești de la biserica USM a fost părintele Vasile Ciobanu, parohul bisericii ”Sf. Nicolae” din Costești, Ialoveni.

Părintele s-a referit la provocările tinerilor de astăzi, venind cu sfaturi utile în dobândirea unei imunități duhovnicești în fața ispitelor. Părintele a relatat din viața mai multor sfinți contemporani, care au luptat cu înverșunare contra pornirilor pătimașe. Un bun exemplu îl constituie viața și nevoințele Sf. Luca al Crimeei, arhiepiscop și chirurg. Tocmai despre acest sfânt doctor fără de arginți a vorbit părintele Vasile, realizând și o primă lansare a unei traduceri consacrate Sf. Luca.

Este vorba de studiul realizat de Mark A. Popovscki – Voino-Iasenețki arhiepiscop și chirurg: viața și hagiografia, care a fost de curând tradus din rusă chiar de către pr. Vasile Ciobanu. Părintele a vorbit foarte inspirat, amintind secvențe și lucuri mai puțin cunoscute despre marele savant și ierarh, care a avut să pătimească pentru credință și care a știut să-l slujească pe Hristos și pe aproapele într-un mod cu totul deosebit. Apoi părintele a răspuns la atâtea întrebări legate de viață și de mântuire.

Pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
1878

A fost oficiată prima liturghie în schitul Oricova

Sâmbătă, 4 august, în ziua pomenirii Sfintei mironosiţe şi întocmai cu Apostolii Maria Magdalenaa fost oficiată prima liturghie în schitul nou înfiinţat din s. Oricova, r. Călărași. Slujba a fost oficiată de părintele Savatie (Baștovoi), egumen al acestui schit și preotul Serghei Achiruș, paroh al bisericii „Sf. Paisie Velicicovsci” din s. Chițcani, r. Slobozia. În […]