Alături de copiii cu dizabilități într-un pelerinaj la mănăstirea Curchi

1262

Alături de copiii cu dizabilități într-un pelerinaj la mănăstirea Curchi La data de 8 august, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, un grup de 40 de copii a avut parte de un pelerinaj de suflet la Sfânta Mănăstire Curchi.

Pelerinajul a fost organizat în baza acordului de colaborare dintre Biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM și Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Într-o lume cu o mulţime de griji şi provocări, orice pelerin Îl caută pe Dumnezeu Cel Bun şi Milostiv, pentru a primi de la El vindecare şi ajutor mai sigur decât orice ajutor omenesc, iar bucuria întâlnirii omului cu Dumnezeu şi cu sfinţii Săi transformă suferinţa în speranţă, osteneala în bucurie şi lupta în biruinţă.

La mănăstirea Curchi pelerinii au avut parte de o primire călduroasă din partea obştii monahale a mănăstirii, trăind clipe pline de emoții pozitive și întărindu-se în credinţă prin harul revărsat de la sfintele moaşte şi icoanele la care s-au închinat.

„Ne-am bucurat de o primire plină de căldură sufletească şi am petrecut câteva ore minunate alături de copiii noştri în acest loc deosebit, uitând de grijile şi problemele noastre şi simţindu-ne mai aproape de Dumnezeu. Copiii au fost încântaţi de această ocazie de a vedea pentru prima oară o mănăstire şi de a se simţi bine împreună cu cei pe care i-au întâlnit aici, ” - a precizat una dintre mamele care a participat la pelerinaj.

"Astăzi trăim momente în care constatăm, că ne-am izolat unii de alții, ne-am rupt de viața celor de lângă noi. Fiecare trăim cu problemele şi necazurile proprii. Ne-am găndit să ne facem simțită prezența în viața celora care au nevoie de alinare şi de mai multă dragoste. Să le fim alături şi să le oferim acest pelerinaj, care reprezintă o adevărată binecuvânare, ca prilej de îmbogăţire duhovnicească, de întărire în credinţă şi de comuniune frăţească," – a spus părintele Octavian Moşin, parohul Bisericii ”Întâmpinarea Domnului”.

Pelerinajul s-a încheiat cu o agapă frăţească oferită cu multă generozitate de către PS Siluan, Episcop de Orhei, starețul sfintei mănăstiri.


Articole Asemănătoare
1651

Un zâmbet pentru copiii cu dizabilităţi

Recent, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, parohul bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Buțeni, preotul Vasile PREPELIȚĂ, cu corul de copii a acestei parohii, au organizat un Concert Pascal la centru de zi pentru copii cu dizabilitati ,,Pasarea Albastră” din or. Hîncești. Copiii de la centru împreună cu părinții lor, cu […]

    Articole postate de același autor
    1195

    Fidelitatea față de Biblie e anchetată de procuratură în Olanda

    Peste 250 de lideri creștini din Olanda au semnat Declaraţia de la Nashville, care definește căsătoria drept „uniunea de legământ, sexuală, procreativă, pentru toată viaţa, dintre un bărbat și o femeie, ca soţ și soţie”. Originar din SUA, documentul a ajuns pe masa procurorilor olandezi, după ce a fost acuzat că promovează homofobia, transfobia și […]


    Foto