Lansarea cărții „Bisericile și mănăstirile din raionul Fălești”

452

Luni, 18 iulie 2022, în curtea mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de lângă satul Călinești, raionul Fălești, a avut loc lansarea cărții „Bisericile și mănăstirile din raionul Fălești în lumina și negura vremurilor”.

La eveniment au participat: ÎPS Marchel și preoțimea raionului Fălești; președintele raionului Sergiu Fântână și consilieri raionali; autorul cărții — Tudor Nastas; preacuvioasa maică Anastasia Verdeș — stareța mănăstiri gazdă, cu obștea.

Adunarea a debutat cu rugăciunile la începutul a tot lucrul cel bun. A urmat cuvântul de salut al ÎPS Marchel, apoi al președintelui raionului, grație căruia a văzut lumina tiparului cartea, apoi mai desfășurat, al autorului cărții  — domnul Tudor Nastas.

La final, a fost oficiat un moleben pentru omagiatul zilei – președintele raionului, domnul Sergiu Fântână, care astăzi își serbează sfântul protector, cel al sfântului Serghie de la Radonej, dar și rugăciuni pentru ploaie.

Cărțile au fost tipărite cu suportul Consiliului Raional și, respectiv, au fost distribuite gratuit de părinții blagocini: Anatolie Negură și Oleg Fistican.

Debrifarea evenimentului a continuat la agapa frățească, pregătită de gazdă  – Egumena Anastasia Verdeș, unde fiecare a avut posibilitate să-și împărtășească părerile și impresiile despre carte.

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor
652

PS Ioan, Episcop de Soroca a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Țînțăreni, r. Telenești

Marți, 23 noiembrie 2021, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Țînțăreni, raionul Telenești. Episcopului vicar la slujba euharistică i-au coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș,  secretarul Mitropoliei Moldovei, […]