Lansarea cărții „Bisericile și mănăstirile din raionul Fălești”

603

Luni, 18 iulie 2022, în curtea mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de lângă satul Călinești, raionul Fălești, a avut loc lansarea cărții „Bisericile și mănăstirile din raionul Fălești în lumina și negura vremurilor”.

La eveniment au participat: ÎPS Marchel și preoțimea raionului Fălești; președintele raionului Sergiu Fântână și consilieri raionali; autorul cărții — Tudor Nastas; preacuvioasa maică Anastasia Verdeș — stareța mănăstiri gazdă, cu obștea.

Adunarea a debutat cu rugăciunile la începutul a tot lucrul cel bun. A urmat cuvântul de salut al ÎPS Marchel, apoi al președintelui raionului, grație căruia a văzut lumina tiparului cartea, apoi mai desfășurat, al autorului cărții  — domnul Tudor Nastas.

La final, a fost oficiat un moleben pentru omagiatul zilei – președintele raionului, domnul Sergiu Fântână, care astăzi își serbează sfântul protector, cel al sfântului Serghie de la Radonej, dar și rugăciuni pentru ploaie.

Cărțile au fost tipărite cu suportul Consiliului Raional și, respectiv, au fost distribuite gratuit de părinții blagocini: Anatolie Negură și Oleg Fistican.

Debrifarea evenimentului a continuat la agapa frățească, pregătită de gazdă  – Egumena Anastasia Verdeș, unde fiecare a avut posibilitate să-și împărtășească părerile și impresiile despre carte.

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor
2344

“Să alegem să fim buni!”

Medicul psihiatru Andreea Hefco ne-a vorbit într-un interviu despre emoțiile și trăirile pe care le încercăm în această perioadă de pandemie. Din experiența sa ne transmite ideea că bunătatea poate salva lumea și pe fiecare dintre noi la nivel individual. Fără a diminua pericolul pe care îl reprezintă boala COVID-19, psihiatrul ne invită la introspecție […]