Lansare de carte – „UNIVERSUL FERICIRII. Poezii pentru suflet”, de Maxim Melinte

535

Miercuri, 15 iunie 2022, Biblioteca Națională a Republicii Moldova a găzduit evenimentul de lansare a cărții “UNIVERSUL FERICIRII. Poezii pentru suflet”, semnată de pr. Maxim MELINTI, recent apărută la editura Pontos.

Autorul sparge cu literele și gândurile sale zidul dintre creștini și biserică, dintre oameni și Dumnezeu.

Protoiereul Maxim MELINTI, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Ghidighici, mun. Chișinău, doctor în istorie, este considerat un reformator atât în rândurile fețelor bisericești, cât și printre enoriașii bisericii sale. Este convins că obiceiurile inventate de oameni, anumite tradiții bisericești, îndepărtează creștinii de biserică. Este autor a 18 cărți de teologie și istorie, peste 300 de studii și articole publicate în reviste și periodici din țară și străinătate, fondator și redactor al revistei pastoral-misionare Nepsis.

Autorul a adus mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă apariția și lansarea cărții, precum și tuturor celor care avut grijă de buna desfășurare a evenimentului.

Evenimentul de lansare a avut drept invitați pe: Iulian FILIP, dr. în filologie, poet, scriitor, folclorist; Aliona GRATI, dr. hab. În filologie, critic și istoric literar; Traian VASILCĂU, poet, scriitor, traducător; Leonid POPESCU, artist plastic.

În calitate de moderator a vorbit doamna Marcela MARDARE, poetă, prozatoare, editoare.

În cadrul evenimentul a fost prezentat și un program artistic.


Articole postate de același autor
812

În cea de a doua zi a prăznurii Învierii Mântuitorului Hristos, Întâistătătorul a liturghisit la Catedrala Mitropolitană

În traditia Catedralei Mitropolitane s-a instituit de mai mulți ani obiceiul ca a doua zi de Paști, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove să fie așteptat cu mare bucurie la slujba arhierească. Luni, 3 mai 2021, în cea de a doua zi a prăznurii Învierii Mântuitorului Hristos, credincioși chișinăuieni și-au îndreptat pașii […]