ÎPS Sava a liturghisit la biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa)

1967

În săptămâna a cincea după Cincizecime, Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari, Sava a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa). Arhiepiscopului i-a coslujit clerul bisericii.

Înainte de sfânta împărtășanie, către cei prezenți cu un cuvânt de zidire despre vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei, s-a adresat iegumenul Bartolomeu (Luchin).

La finalul sfintei liturghii, arhiepiscopul Sava i-a felicitat pe credincioșii prezenți cu această zi de sărbătoare în care este prăznuită sfânta Olga, Împărăteasa Rusiei și li s-a adresat cu un cuvânt arhipăstoresc.

sursa diocese-tiras.org

traducere altarulcredintei.md

 

Articole Asemănătoare
1733

Întâistătătorul a avut o întrevedere cu ÎPS Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari

La 19 aprilie, ÎPS Mitropolit Vladimir s-a întâlnit la reședința mitropolitană cu ÎPS Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari. În cadrul întrevederii Întâistătătorul s-a interesat despre stadiul pregătirilor pentru celebrarea Învierii Domnului în Eparhia tiraspoleană și despre evenimentele spiritual-culturale ce urmează a fi desfășurate ulterior în cinstea marii sărbători. Înaltpreasfințitul Sava a raportat Mitropolitului planul […]

Articole postate de același autor
1330

Duminica a XIII-a după Rusalii la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni

26 august 2018. În duminica a XIII-a după Rusalii cînd Biserica Ortodoxă săvîrșește odovania praznicului împărătesc al Schimbării la Față, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. Alături de Preasfinția Sa, au coliturghisit soborul de preoți și diaconi slujitori ai Catedralei. Răspunsurile la strană au fost oferite […]