Ospăț Liturgic în parohia cu hramul Sf.Mare Mucenic Dumitru din localitatea Petrovca raionul Sângerei

1765

În Sâmbăta a 4-a după Cincizecime, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a fost slujită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la biserica cu hramul Sf.Mare Mucenic Dumitru din localitatea Petrovca raionul Sângerei.

Ospățul Liturgic a fost săvârșit de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, împreună cu un sobor de clerici din localitățile învecinate.

În prima parte, a Sfintei Liturghii, la momentul Intrării mici, au fost acordate, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit, distincții bisericești: preotului paroh Vitalie Mereuță – Camilafcă și Cruce de Aur, iar preotului Serghei Mardari – Bederniță și Camilafcă.

La finele serviciului divin, Preasfinția Sa, a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor prezenți, în care, totodată a mulțumit pentru invitația oferită și primirea călduroasă a enoriașilor.


Articole postate de același autor
2790

Când vorbim noi în Biserică – tace Dumnezeu

  Pomenirea deasă a numelui Mântuitorului ne ajută să ne izbăvim de pomenirea deasă a răului, a aproapelui pe care-l vorbim de rău. Suntem foarte adesea vorbiţi de rău şi vorbim şi noi de rău pe alţii. Chiar în biserici. Mare păcat! Să ştiţi că cel ce vorbeşte în timpul slujbei în biserică este asemenea […]