Ospăț Liturgic în parohia cu hramul Sf.Mare Mucenic Dumitru din localitatea Petrovca raionul Sângerei

2179

În Sâmbăta a 4-a după Cincizecime, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a fost slujită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la biserica cu hramul Sf.Mare Mucenic Dumitru din localitatea Petrovca raionul Sângerei.

Ospățul Liturgic a fost săvârșit de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, împreună cu un sobor de clerici din localitățile învecinate.

În prima parte, a Sfintei Liturghii, la momentul Intrării mici, au fost acordate, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit, distincții bisericești: preotului paroh Vitalie Mereuță – Camilafcă și Cruce de Aur, iar preotului Serghei Mardari – Bederniță și Camilafcă.

La finele serviciului divin, Preasfinția Sa, a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor prezenți, în care, totodată a mulțumit pentru invitația oferită și primirea călduroasă a enoriașilor.


Articole postate de același autor
4804

Omilie la Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, Stâlpii cei sfinţi ai Bisericii

Astăzi, Sfânta noastră Biserică pomeneşte cu evlavie suferinţele sfinţilor, slăviţilor şi întrutot lăudaţilor Apostoli Petru şi Pavel. Sfântul Apostol Petru, ucenicul înflăcărat al lui Iisus Hristos, mărturisind din suflet Dumnezeirea Sa: „Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu”, a fost  găsit vrednic de către Mântuitorul de a auzi răspunsul: „Fericit eşti Simone. Şi Eu […]