Ospăț Liturgic în parohia cu hramul Sf.Mare Mucenic Dumitru din localitatea Petrovca raionul Sângerei

1957

În Sâmbăta a 4-a după Cincizecime, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a fost slujită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la biserica cu hramul Sf.Mare Mucenic Dumitru din localitatea Petrovca raionul Sângerei.

Ospățul Liturgic a fost săvârșit de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, împreună cu un sobor de clerici din localitățile învecinate.

În prima parte, a Sfintei Liturghii, la momentul Intrării mici, au fost acordate, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit, distincții bisericești: preotului paroh Vitalie Mereuță – Camilafcă și Cruce de Aur, iar preotului Serghei Mardari – Bederniță și Camilafcă.

La finele serviciului divin, Preasfinția Sa, a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor prezenți, în care, totodată a mulțumit pentru invitația oferită și primirea călduroasă a enoriașilor.


Articole postate de același autor
455

Duminica a XVI-a după Rusalii (Pilda talanților) la Mănăstirea Curchi

În Duminica a XVI-a după Rusalii – 16 septembrie 2018, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Curchi. Una din învăţăturile ce le putem trage din Sfânta Evanghelie de azi este aceea că fiecare dintre noi avem datoria de a înmulţi talantul cel […]


Foto