Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor — drumul spre sfințenie

890

Militar de profesie, Sfântul Emilian nu s-a dat în lături de la a mărturisi faptul că este credincios, distrugând idolii păgânilor. Torturat, a rămas nevătămat și a trecut la Domnul ca urmare a rugăciunilor sale.

Născut în secolul al IV-lea, Sfântul Emilian a trăit pe vremea împăratului Iulian Paravatul. Fiu de guvernator și de profesie militar, sfântul a simțit dragostea Domnului și a mărturisit că este credincios, sfărâmând idolii și altarele pe care li se aduceau jerfe. Și fiind alți oameni chinuiți pentru această faptă, Sfântul Emilian a mers și a spus că el este cel care a distrus idolii, fiind supus la multe chinuri.

Bătut cu vine de bou și aruncat în foc, nu numai că a rămas nevătămat, ci flăcările s-au revărsat și i-au ars pe cei necredincioși. Și rugându-se sfântul la Domnul să îl primească în Împărăția Lui, s-a culcat și a adormit întru veșnicie. Iar femeia ighemonului, credincioasă fiind, a cerut voie să ia trupul cuviosului și să îl îngroape. Sfintele moaște au fost puse cu cinste în locul numit Ghizidina, în apropiere de cetatea Durostor.

 

Sursa: doxologia.ro


Articole postate de același autor
1323

Mesajul de felicitare al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, cu prilejul aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova

În data de 27 august 2021 Republica Moldova aniversează împlinirea a 30 de ani de la proclamarea independenței. Cu acest prilej, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a adresat un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor Republicii Moldova, în care a menționat următoarele: „La popas aniversar, când țara noastră sărbătorește 30 de ani de […]