ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Taina Cununiei a tinerilor Grigore și Veronica Dodon

1149

În după amiaza zilei de 05 iunie 2022, Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic (a VII după Paști), Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a efectuat o vizită în parohia „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din localitatea Vărzăreștii Noi, raionul Călărași unde a săvârșit Taina Sfintei Cununii a tinerilor Grigore Dodon și Veronica Craveț.

La Taina Sfintei Cununii, alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au participat Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop vicar mitropolitan, Prot. Vadim Corostinschi, Secretar eparhial și un sobor de preoți și diaconi în prezența părinților lor: Prot. Grigorie și Valentina Dodon, Prot. Nicolae și Suzana Craveț și a rudelor apropiate.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură pentru tinerii căsătoriți în care se menționează că: Căsătoria este un moment de importanţă majoră în viaţă. Practic, întemeierea unei noi familii implică o schimbare a stilului de viaţă. Cum fundamentul căsătoriei este (şi nu poate fi altceva) decât – iubirea, ea se încununează cu Iubire Sfântă, pentru a dăinui.

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa. Şi vor fi amândoi un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă. (Marcu 10. 7-9)

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2558

Minunea care are loc în fiecare an pe muntele Tabor

Ştiinţa nu poate explica misterul norului, care în fiecare an coboară pe Muntele Tabor unde, potrivit Sfintei Scripturi, a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului. Serghii Mirov, un participant în cercetarea organizată în această vară de către grupul de lucru pe teme privind semnele miraculoase al Comisiei Teologice Sinodale, asigură că ancheta a fost […]