De Ziua Copilului voluntarii Mitropoliei au oferit cadouri copiilor nevoiași, cu dizabilități și orfani din mun. Chișinău

1234

Cu binecuvântarea și îndrumarea părintească a ÎPS Mitropolit Vladimir, de Ziua Internațională a Copilului grupul de tineri voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Mitropoliei, coordonați de Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, au oferit cadouri copiilor nevoiași, cu dizabilități și orfani din municipiul Chișinău.

Voluntarii au creat momente de bucurie și sărbătoare pentru copiii proveniți din peste 10 familii numeroase și defavorizate, dar și pentru copiii beneficiari ai Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă din mun. Chișinău, ai Centrului de zi de socializare şi dezvoltare a copiilor cu necesităţi speciale „Atenţie” și ai Centrului de reabilitare pentru copii cu dizabilități „Casa Speranței” din or. Chișinău.

Copiii au primit de ziua lor mai multe daruri: jucării, cărucioare, pătucuri, cădițe de baie, dulciuri, haine, încălțăminte, produse alimentare și igienice și alte cadouri.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul partenerilor și donatorilor Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Capitală.

Cu acest prilej, Dl Serghei Crudu a transmis tuturor familiilor și beneficiarilor acțiunii mesajul de felicitare și binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, încredințându-i pe toți de purtarea de grijă concretă și continuă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova față de ei.

Biserica Ortodoxă din Moldova manifestă un interes deosebit la creșterea, formarea și educarea în spiritul valorilor moral-spirituale a copiilor și tinerilor din societatea contemporană, printr-o serie de inițiative și proiecte socio-educative și culturale.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1443

Rectoratul și Biserica USM alături de angajații și studenții instituției

Oamenii lumești își împărtășesc bucuriile cu cei dragi, iar cei duhovnicești – cu aproapele lor, care are cea mai mare nevoie. Astfel, pe 28 august, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, Rectoratul USM, în parteneriat cu Biserica „Întâmpinarea Domnului”, au derulat un act de caritate inedit. În primă fază, au fost donate zeci de seturi vestimentare, […]