ÎPS Arhiepiscop Petru a săvârșit alături de ÎPS Arhiepiscop Marchel, Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din mun. Bălți

808

Duminică, 26 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, la invitația Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești a participat la săvârșirea Sfintei Liturghii la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din mun. Bălți.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru, alături de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Marchel, dimpreună cu un impunător sobor de slujitori, și în prezența multor credincioși, au săvârșit Dumnezeiasca Liturghie.

Săvârșirea acestei deosebite liturghii arhierești a fost prilejuită de împlinirea unui an de zile de la trecerea la cele veșnice a Prot. Mitrofor Pavel Paiul, cel care ani îndelungați a fost parohul acestei sfintei biserici.

După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhii dimpreună cu soborul de slujitori, ieșind în curtea bisericii, au săvârșit la mormântul frumos amenajat, Rânduiala Panihidei, pentru sufletul Prot. Pavel Paiul.

Menționăm faptul că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru, a fost prieten apropiat cu Prot. Mitrofor Pavel Paiul. Și mai mult decât atât, așa a rânduit Dumnezeu, ca Înaltpreasfinția Sa să fie alături de Prot. Mitrofor Pavel Paiul, chiar în clipele de trecerea sa la Domnul.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1566

O frumoasă pildă despre Sfânta Treime

Un om simplu călătorea pe un drum de ţară, în tovărăşia unui preot. Vorbind ei de una de alta, omul şi-a arătat o nedumerire: – Cuvioase părinte, nu pot înţelege cum de în Sfânta Treime sunt trei Persoane care formează Una singură. Cum de Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh sunt trei persoane unite, nedespărţite, dar […]


Foto