ÎPS Arhiepiscop Petru a săvârșit alături de ÎPS Arhiepiscop Marchel, Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din mun. Bălți

1460

Duminică, 26 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, la invitația Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești a participat la săvârșirea Sfintei Liturghii la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din mun. Bălți.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru, alături de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Marchel, dimpreună cu un impunător sobor de slujitori, și în prezența multor credincioși, au săvârșit Dumnezeiasca Liturghie.

Săvârșirea acestei deosebite liturghii arhierești a fost prilejuită de împlinirea unui an de zile de la trecerea la cele veșnice a Prot. Mitrofor Pavel Paiul, cel care ani îndelungați a fost parohul acestei sfintei biserici.

După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhii dimpreună cu soborul de slujitori, ieșind în curtea bisericii, au săvârșit la mormântul frumos amenajat, Rânduiala Panihidei, pentru sufletul Prot. Pavel Paiul.

Menționăm faptul că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru, a fost prieten apropiat cu Prot. Mitrofor Pavel Paiul. Și mai mult decât atât, așa a rânduit Dumnezeu, ca Înaltpreasfinția Sa să fie alături de Prot. Mitrofor Pavel Paiul, chiar în clipele de trecerea sa la Domnul.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
3293

Este mare în fața lui Dumnezeu medicul credincios, fără de arginți, cu inimă primitoare și iubitor de oameni

Așa cum confirmă și recentele cercetări științifice, dacă medicul ar înălța o rugăciune atât pentru ca Dumnezeu să-l lumineze ca să aleagă cel mai bun medicament sau să opereze în modul cel mai înțelept și responsabil, acolo unde intervenția chirurgicală se impune, cât și spre ajutorul și tămăduirea bolnavului, iar acesta din urmă, la rândul […]