Actualitate

Întrunirea metodică a profesorilor de religie din cadrul Protopopiatului Orhei la început de an școlar

2113

Cu binecuvântarea PC Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), Stareț al Mănăstirii Curchi, Președintele Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață Monahală” și Protopop de Orhei, astăzi, 26.08.2016, a avut loc întrunirea metodică a profesorilor de religie din cadrul Protopopiatului Orhei la început de an școlar.

Seminarul s-a desfășurat în incinta Instituției Publice L. T. „I. L. Caragiale” din orașul Orhei.

La întâlnirea pedagogilor au fost prezenți: Prot. Mitr. Grigorie Postu, Duhovnicul Protopopiatului Orhei, Prot. Mitr. Iulian Rață, Metodistul Protopopiatului, Dna. Rodica Agafian, responsabilă de învățământul religios din cadrul Direcției de Învățământ Orhei și profesorii de religie din raion.

În prima parte a seminarului, Dna Rodica Agafian a prezentat profesorilor subiectul „Sistemul de evaluare în contextul reformei școlare”, precum și perspectivele noului an de învățământ, aducând totodată în fața profesorilor exemple de noi practici de succes.

Ulterior, Prot. Mitr. Iulian Rață a adus la cunoștința celor prezenți care sunt prioritățile pentru anul de studii 2016-2017 conform scrisorii metodice la Religie.

În cadrul discuțiilor au fost abordate și următoarele subiecte actuale: canonizarea Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni; Scrisoarea metodică și momentele importante din planul cadru; Planificarea de lungă durată; Proiectarea zilnică pentru clasa a VII-a; Proiectarea zilnică pentru clasa a VI-a (elaborată de profesorii de religie din Orhei); Curriculum pentru clasele X-XII; Necesitatea manualelor pentru clasele a VIII-a și a IX-a și celelalte clase; Cursurile de formare continuă și studiile de master pentru pedagogi; Organizarea concursului republican „Personalități creștine: virtuți și sfințenie”: – 100 de ani de la trecerea în eternitate a preotului și poetului Alexei Mateevici; – 75 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului Alexandru Cristea; – 1610 ani de la trecerea în eternitate a Sf. Ioan Gură de Aur; Concursul cântecului Pascal; organizarea Festivalului raional „Colindul strămoșesc”, ș. a.

De asemenea, au fost puse în discuție și problemele specifice cu care se confruntă cadrele didactice în instituțiile de învățământ, fiind stabilite și obiectivele, dar și programul activităților extracurriculare pentru acest nou an de activitate didactică.

La sfârșitul adunării a fost stabilită data următoarei conferințe pedagogice a profesorilor de religie la nivel de raion, care va avea loc în luna noiembrie.

Sursa: http://manastireacurchi.md/


Articole Asemănătoare
6927

O sarcină reală pentru Postul Mare

Ce putem face dacă zilele din perioada postului se scurg, dar sufletul nostru rămâne neatins de el? Este posibil de a implimenta în viaţa omului modern viața Bisericii? La aceste întrebări şi multe altele răspunde episcopul Iona de Obuhov, șeful Departamentului Sinodal al Tineretului al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, vicarul Mănăstirii Sfânta Treime din Kiev. — […]

Articole postate de același autor
4120

Modalitățile de influență a duhurilor necurate asupra oamenilor

După cum s-a arătat mai sus, demonii si-au dezlănțuit toată mânia asupra omului, care este chipul lui Dumnezeu. Toate eforturile lor sunt îndreptate spre a duce la pierzanie cât mai multe suflete omenesti. „Diavolul te încearcă de peste tot – spune Sfântul Grigorie Teologul – te pândeste unde să-ți facă vreo pacoste, unde să-ți găsească […]