Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a săvârșit Panihida de Paștele Blajinilor, în cimitirul din localitatea de baștină – Lupa-Rece, r. Strășeni

654

Luni, 2 mai 2022, de Paștele Blajinilor, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat la cimitirul din localitatea de baștină, Lupa Rece, r. Strășeni.

Aici, în fața Sfintei Troițe pe care Înaltpreasfinția Sa a înălțat-o în cinstea și amintirea părinților, a fost săvârșită Slujba Panihidei, pentru toți cei răposați, înconjurat fiind de toți sătenii prezenți în cimitir.

La sfârșit, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură despre folosul, importanța și necesitatea pomenirii celor răposați, vorbindu-le celor prezenți cum trebuie corect și creștinește să se facă pomenirea răposaților.

După aceasta, Ierarhul a făcut o slujbă de pomenire la mormintele părinților și rudelor răposate.

Localnicii au mulțumit din suflet Înaltpreasfinției Sale, care fiind fiu al satului dat, nu îi uită niciodată și își arată dragostea față de ei, prin lucruri frumoase și mărețe cum este această troiță monumentală din cimitir, sau cum este și mai deosebita lucrare sfântă, construirea bisericii „Cuv. Parascheva” pe care, de asemenea, Înaltpreasfinția Sa o înalță în satul de baștină.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
891

Părintele Sofian Boghiu, pomenit la Mănăstirea Antim din București

În data de 14 septembrie se vor împlini 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Sofian Boghiu, cel care a rămas în memoria românilor ca un mare duhovnic și pictor bisericesc, care cu blândețe, dar și cu fermitate, răbdare și jertfire, a făcut cinste monahismului românesc. Originar din Basarabia, acesta a […]