În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, orheienii și-au serbat ocrotitorul ceresc

498

În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, orheienii și-au serbat ocrotitorul ceresc.

Sărbătoarea a început cu Sfântă Liturghie oficiată la Catedrala Episcopală „Sf. M. Mc. Dimitrie” din mun. Orhei.
 
Din soborul slujitor au făcut parte Protopopul raionului Orhei, protoiereul Iulian Rață, secretarul Vicariatului, prot. Roman Leu, parohul Bisericii, prot. mitr. Rodion Melnic, slujitori ai Vicariatului Orhei.
 
La slujba praznicală au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, printre care dl Dinu Țurcanu, Președintele raionului Orhei și dl Pavel Verejanu, Primarul de Orhei.
​​​​​​​
Îl cinstim astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul cetății noastre. Un tânăr de viță nobilă, care a moștenit nu doar bogăția părinților, ci și bogăția credinței dreptmăritoare. Cel care datorită dragostei sale pentru Dumnezeu, a devenit o adevărată stea mărturisitoare și călăuzitoare, pentru toți creștinii.
 
Felicitându-vă cu sărbătoarea de azi, vă doresc să dobândiți credința și dragostea Sfântului Mucenic Dimitrie, având-le pe care, veți putea trăi o viață plină de sens, plină de pace și bucurie, veți putea să depășiți orice greutate și încercare.
 
Sfinte Mare Mucenic Dimitrie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!
 
Sursa: manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
2350

Iubirea e tare greu de dus, când e purtată în afara lui Dumnezeu

Apostolii se aflau pe mare și, după ce toată noaptea nu au prins niciun pește în mreje, vine Iisus și le spune să arunce mrejele din nou. Apostolii fac întocmai și prind pește mult, iar Petru, văzând una ca asta, merge la Iisus și-I spune: “Doamne, eu sunt om păcătos, pleacă de la mine!” M-am […]