În ziua praznicului Întâmpinării Domnului, Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca

613

În ziua praznicului Întâmpinării Domnului, 15 februarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca.

După slujbă, Episcopul Ioan a adresat mesaj de felicitare părintelui Nicolae CRAVEȚ, paroh al bisericii și protopop de Soroca, cu prilejul împlinirii a 21 de ani din ziua hirotonirii în treapta de preot.
 
***
 
La 40 de zile după Naşterea Domnului Iisus Hristos din Fecioara Maria, cinstim ziua aducerii Pruncului Iisus la templul din Ierusalim, de Preasfânta Lui Maică şi de Dreptul Iosif, care ascultau și împlineau porunca Legii vechi.În această zi bătrânul Simeon, mişcat de Duhul Sfânt, a venit şi el la templu, unde i s-a împlinit, înainte de moarte, aşteptarea de a-L vedea pe Mesia, precum i se făgăduise. El a văzut, în Pruncul adus la templu, mântuirea pe care Dumnezeu a dăruit-o lumii, mai presus decât toată puterea Legii vechi. Bucuros de această descoperire, bătrânul Simeon a venit în întâmpinarea Pruncului Iisus şi, luându-L în braţe, plin de recunoştinţă, a înălțat minunata lui cântare: „Acum liberează pe robul Tău, Stăpâne…”
 
Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
912

Campania Socială ”Față către Față” în derulare – 200 de beneficiari

Continuă Campania Socială ”Față către Față”. În două săptămâni, de când s-a dat start campaniei s-a ajuns la 200 de beneficiari din cadrul Direcțiilor municipale Asistență Socială și pentru Protecția Drepturilor Copilului. Au fost identificate persoane țintuite la pat și cu diverse dizabilități, precum și câteva familii socialmente vulnerabile. Beneficiarii au primit produse alimentare și […]


Foto