Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cinstită la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski”, din mun. Ungheni

849

Luni, pe 29/12 iulie  2022, de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat solemn și călduros și într-un mod organizat, de către slujitorii Catedralei, dar și de numeroși creștini, veniți să aducă cinstire Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de Slavă lui Dumnezeu, de laudă Sfinților Apostoli Petru și Pavel, dar și rugăciuni de spor duhovnicesc, ajutor și sănătate, pentru omagiatul zilei, Preasfințitul PETRU, dar și pentru toți omagiații.

Alături de înaltpreasfinția Sa au coliturghisit Prot. Vadim Corostinschii, Secretarul Eparhia, Arhim. KIRIL (Braguța) Președindele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și viață monahală. Arhim SPIRIDON (MARINA), și alți slujitori.

De asemenea, prezenți la această Liturghie au fost prezente și Starețele Mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

Răspunsurile liturgice la strană au fost oferite de Corul Catedralei și Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de Preoteasa Liliana ROTARI.

După încheierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșit un Tedeum pentru sănătatea tuturor omagiaților și a celor cu hramul casei.

La final, Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, a felicitat Ierarhul, cu ocazia zilei sfântului ocrotitor, din partea tuturor slujitorilor Catedralei Episcopale.

După aceasta, Dnl Alexandru AMBROS, Primarul mun. Ungheni, a ținut un cuvânt de felicitate, acordând Înaltpreasfinției Sale o Diplomă de Excelență Ierarhului omagiat, pentru prodigioasa activitate arhipăstorească.

Apoi, Arhim. KIRIL (Brăguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca și Președintele Sectorului Mănăstiri și Viață Monahală, a adresat un cuvânt de felicitare din partea tuturor Stareților și Starețelor Mănăstirilor din Cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Iar apoi, credincioși prezenți l-au felicitat călduros pe Înaltpreasfinția Sa, dorindu-i sănătate, putere, răbdare și ajutor de la Domnul.

La final, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe toți omagiații ce poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, mulțumind tuturor celor care l-au felicitat.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1714

Cum să rezolvi dificultățile care apar după nașterea copilului

Femeia are foarte multe ispite odată cu naşterea copilului. Acesta necesită foarte multă atenţie şi toate puterile se irosesc cu creşterea lui. Ce să faci ca într-un anume moment să nu te descarci nervos pe soţ? Cum să înveţi să rezolvi în linişte problemele care apar în viaţa de zi cu zi? Prima lună şi […]