Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat slujba de sfințire a Prestolului bisericii cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” din s. Greblești, r. Strășeni

664

Marți, 15 februarie 2022, de sărbătoarea domnească a Întâmpinării Domnului, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a liturghisit la biserica cu hramul Sfânta Treime din satul Greblești, raionul Strășeni.

În dimineața zilei, Mitropolitul a fost întâmpinat de către PC Arhim. Filaret (Cuzmin), Starețul Sf. Mănăstiri Căpriana și protopop al bisericilor din raionul Strășeni, preotul-paroh Prot. Ioan Josan împreună cu familia, ctitori și enoriași din localitate. A urmat slujba de sfințire a Prestolului bisericii din demisol cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa”.

Înaltpreasfinței Sale i-a coliturghisit: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, PC Arhim. Filaret (Cuzmin), Starețul Sf. Mănăstiri Căpriana și protopop al bisericilor din raionul Strășeni, preotul-paroh Prot. Ioan Josan și un sobor de preoți slujitori din protopopiat.

Răspunsurile liturgice  au fost oferite de către corul bisericii Sf. Dimitrie cel Nou din Chișinău, condus de dirijorul Serghei Crudu.

Pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, în timpul Vohodului mic, preotul-paroh Prot. Ioan Josan a fost decorat de către Mitropolit cu trei distincții bisericești: dreptul de a purta paliță, cruce cu pietre scumpe și mitră. Deasemenea mai mulți preoți din protopopiat au fost decorați cu distincții bisericești.

După Epicleză, ipodiaconul Pavel Gluh, student ATOM anul III, a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama Catedralei mitropolitane din Chișinău

La raportul părintelui-paroh și în colaborare cu Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, persoane din cinci familii social-vulnerabile din cadrul parohiei, au primit din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, haine pentru maturi si copii, scutece pentru bolnavi și pachete cu produse alimentare.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a urmat: Sfințirea unui set de 7 clopote care va înfrumuseța ansamblul liturgic al parohiei, un Te-deum de Slavă și Mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, iar câțiva ctitori și binefăcători ai bisericii s-au învrednicit de ordine și medalii mitropolitane.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
3025

Aniversare la 50 de ani. „Părintele Constantin Necula este un om care poate să schimbe inimi și vieți, i-a dat Dumnezeu acest dar”

Părintele Constantin Necula, una dintre cele mai cunoscute personalități ale Bisericii Ortodoxe din România și prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, a fost aniversat sâmbătă pentru cei 50 de ani de viață, într-un eveniment inedit la sediul facultății sibiene. Profesorul sibian a împlinit duminică, 19 iulie, vârsta de 50 de ani, […]


Foto