În preajma praznicului Învierii Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujbele de sfințire și de binecuvântare a vinului pastoral și a prinoaselor pascale

143

În săptămâna Patimilor, conform tradiției, în preajma praznicului Învierii Domnului, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujbele de sfințire și de binecuvântare a vinului pastoral la  Combinatul de Vinuri “Cricova” și a binecuvântat producerea prinoaselor pascale la Combinatul de Panificaţie “Franzeluţa” din mun. Chişinău.

Sărbătoarea sărbătorilor – Învierea Domnului Iisus Hristos, în acest an este celebrată în condiții mai puțin obișnuite pentru poporul nostru. Din cauza situației excepționale, dar cu dorința de a urma obiceiurilor strămoșești de sfințire a vinului licoros și a prinoaselor pascale, servite tradițional la masa de Înviere, Înaltpreasfințitul Vladimir a primit cu drag invitațiile din partea conducerii Combinatului de Vinuri “Cricova” și a Combinatul de Panificaţie “Franzeluţa”.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir: “Dragi enoriași, în ajunul Învierii Domnului, continuând tradiția multianuală, am săvârșit slujbele de sfințire și de binecuvântare a vinului pastoral și a prinoaselor pascale. Deși bisericile sunt închise, iar sfintele slujbe se fac fără prezența enoriașilor, am hotărât să oficiem această binecuvântare, pentru ca toți creștinii, atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare, să aibă posibilitatea să procure vinul și cozonacul pascal. Sperăm că împreună, cu Ajutorul Domnului vom reuși să depășim aceste greutăți și, începând cu ziua Învierii, să se schimbe lucrurile în spre bine. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
763

Cât de prezenți să fie preoții în spațiul virtual?

Preoții sunt astăzi, mai mult sau mai puțin, prezenți pe social media. Basilica.ro salută implicarea clericilor în acest mediu, dar semnalează că activitatea lor în spațiul public virtual implică responsabilitate atât față de instituția pe care o reprezintă cât și față de cei cărora li se adresează. De ce să fie preoții online? Deoarece credincioșii […]