În ziua prăznuirii Sfântului Cuviosului Agapit de la Lavra Pecerska, PS Ioan, Episcop de Soroca, a participat la Sfânta Liturghie în biserica „Cuvioșilor Părinți Antonie și Teodosie” a Lavrei Adormirii Maicii Domnului din Kiev

946

Luni, 14 iunie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Cuviosului Agapit de la Lavra Pecerska, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, având invitația Înaltpreasfințitului PAVEL, Mitropolit de Vîșgorod și Cernobil, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a participat, împreună cu Înaltpreasfințitul SAVA, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, la Sfânta Liturghie în biserica „Cuvioșilor Părinți Antonie și Teodosie” a Lavrei Adormirii Maicii Domnului din Kiev.

La slujba praznicală au mai participat ierarhi din Ucraina, dar și clerici ai Mitropoliei Moldovei: arhim. IOAN (Danilescu), prot. Nicolae CRAVEȚ, prot. Alexandru ILESCU și prot. Serghei VERBITSCHI.

După încheierea Liturghiei a fost săvârșită procesiunea cu moaștele Cuviosului Agapit, apoi, Mitropolitul PAVEL s-a adresat tuturor cu un cuvânt de învățătură și felicitare.

Cu ocazia jubileului de 60 de ani de la naștere, Înaltpreasfințitul PAVEL a primit mesajul de felicitare din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova și înalta distincție bisericească – ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, gr.I.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
852

Duminica a XXIV-a după Pogorârea Sfântului Duh, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

La data de 22 noiembrie, Duminica a XXIV-a după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar mitropolitan a liturghisit la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca. Biserica a rânduit ca astăzi, la Sfânta Liturghie, să fie citit textul evanghelic care ne prezintă Învierea fiicei lui Iair, dar şi vindecarea unei femei cu […]


Foto