În ziua prăznuirii Sfântului Cuviosului Agapit de la Lavra Pecerska, PS Ioan, Episcop de Soroca, a participat la Sfânta Liturghie în biserica „Cuvioșilor Părinți Antonie și Teodosie” a Lavrei Adormirii Maicii Domnului din Kiev

197

Luni, 14 iunie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Cuviosului Agapit de la Lavra Pecerska, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, având invitația Înaltpreasfințitului PAVEL, Mitropolit de Vîșgorod și Cernobil, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a participat, împreună cu Înaltpreasfințitul SAVA, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, la Sfânta Liturghie în biserica „Cuvioșilor Părinți Antonie și Teodosie” a Lavrei Adormirii Maicii Domnului din Kiev.

La slujba praznicală au mai participat ierarhi din Ucraina, dar și clerici ai Mitropoliei Moldovei: arhim. IOAN (Danilescu), prot. Nicolae CRAVEȚ, prot. Alexandru ILESCU și prot. Serghei VERBITSCHI.

După încheierea Liturghiei a fost săvârșită procesiunea cu moaștele Cuviosului Agapit, apoi, Mitropolitul PAVEL s-a adresat tuturor cu un cuvânt de învățătură și felicitare.

Cu ocazia jubileului de 60 de ani de la naștere, Înaltpreasfințitul PAVEL a primit mesajul de felicitare din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova și înalta distincție bisericească – ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, gr.I.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2620

Maica Domnului face minuni pentru nașterea de prunci

Suntem căsătoriți de 16 ani. La începutul căsătoriei noastre, soția mea a rămas însărcinată de trei ori, dar a pierdut sarcina. Apoi, vreme de zece ani, în ciuda intervenției medicale și a ultimelor metode științifice, n-a fost posibil să rămână gravidă. În vară, mai precis în luna august (a anului 2005), am venit ca pelerin […]