În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, PS Siluan, Episcop de Orhei, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Curchi

1465

În Duminica a XVII-a după Cinzecime și după Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, 18 septembrie/1 octombrie 2017, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica centrală a mănăstirii Curchi cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, în prezenţa mulţimii credincioşilor.

În această duminică, la Sfânta Liturghie am ascultat cu toții pericopa evanghelică în care s-a vorbit despre femeia cananeeancă, care a venit la Mântuitorul şi L-a rugat stăruitor să vindece pe fiica ei care era stăpânită de diavol.

Aceasta reprezintă un exemplu vrednic de urmat de către toţi părinţii vremurilor noastre care trebuie să se roage permanent pentru copiii lor. Să se roage nu numai pentru tămăduirea lor de bolile trupeşti, ci mai ales de bolile lor sufleteşti, care devin din ce în ce mai multe, mai mari şi mai grele. Să nu înceteze părinţii a se ruga „Doctorului sufletelor şi al trupurilor”. Rugăciunile fierbinţi către Dumnezeu, rugăciunile stăruitoare şi grija deosebită faţă de proprii lor copii i-ar îndepărta pe aceştia de microbul răutăţii pe care îl seamănă vicleanul în sufletele lor ca să-i robească prin păcat.

Sunt numeroase cazurile când rugăciunile părinţilor au întors la căinţă pe fiii lor porniţi pe căile pierzării. Să ne amintim numai de Sfânta Monica, cea care prin rugăciunile ei fierbinţi către Dumnezeu a făcut ca fiul ei cel desfrânat şi înrăit în păcate să devină Fericitul Augustin.

Deşi se văd clar şi alte virtuţi la această femeie din evanghelie cum sunt: smerenia, răbdarea, rugăciunea, bunătatea, dragostea, Domnul laudă credinţa acesteia ca fiind izvorul tuturor celorlalte virtuţi. De aceea în relaţiile omului cu Dumnezeu credinţa este firul de legătură. Fără credinţă nu putem face nimic, iar Sfântul Apostol Pavel spune că „fără credinţă nu este cu putinţă să fim plăcuţi lui Dumnezeu” (Evrei 11,6).

Din soborul slujitor de astăzi au făcut parte părinții ieromonahi și ierodiaconi ai așezământului monahal.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul arhieresc al mănăstirii.

sursa http://manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
1681

Panihidă la 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a vrednicului slujitor și marelui poet Alexei Mateevici

„Alexei Mateevici a crescut ca un înger, a trăit ca un erou al culturii şi a murit ca un sfânt al Naţiunii” – sunt cuvinte de înaltă prețuire ale preotului Vasile Țepordei despre autorul poemului Limba noastră. Miercuri 23 august 2017, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, câțiva preoți delegați de către Direcția Mitropolitană, au săvârșit […]


Foto