În Duminica după Botezul Domnului, Preasfinţitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca

340

În Duminica după Botezul Domnului, Preasfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul viețuitoarelor şi creştinilor sfintei mănăstiri „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca, săvîrșind împreună cu un sobor de preoți și diaconi Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

La încheierea slujbei, Preasfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învăţătură în care a evidențiat ideea principală a Evangheliei zilei, de la Matei IV, 12-17, – „Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor!”.

În acest context, Ierarhul a vorbit despre legătura dintre Botez și Pocăință, iar mai apoi a subliniat că bucuria duhovnicească, prilejuită de perioada praznicală dintre Nașterea și Arătarea Domnului, trebuie să devină pentru fiecare un imbold și un început bun pentru o mai intensă trăire creștinească, prin frecventarea slujbelor bisericești și prin împărtășirea cu Sfintele Taine, ca merinde pentru viața veșnică.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
728

Cuvânt la Praznicul Schimbării la Faţă a Domnului – Sfântul Serafim Sobolev

„Strălucească şi nouă, păcătoşilor, lumina Ta cea pururea fiitoare…” (din troparul praznicului). În condacul acestui mare praznic al Schimbării la Faţă a Domnului se spune: „În munte Te-ai schimbat la Faţă… pentru ca atunci când Te vor vedea răstignit, să înţeleagă Patima Ta cea de bunăvoie şi să propovăduiască lumii că Tu eşti cu adevărat […]