În Duminica a XII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica cu hramul Schimbarea la Față din Chișinău

188

În Duminica a XII-a după Cincizecime, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a liturghisit la biserica cu hramul Schimbarea la Față din municipiul Chișinău.

Vizita Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost prilejuită aniversării a 69 de ani de viață a parohului bisericii Prot. mitr. Ioan Plămădeală.

La Sfânta Liturghie, alături de ÎPS Vladimir au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Zosima Toia, Protopop al sectorului III, Chişinău, Prot. mitr. Valeriu Potoroacă, Președintele Judecății Bisericești, Prot. mitr. Victor Tofan, paroh al bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din com. Colonița, mun. Chișinău și un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Vohodului mic, Mitropolitul Vladimir l-a decorat pe parohul bisericii cu prilejul popasului aniversar, oferindu-i părintelui Ioan înalta distincție mitropolitană „Icoana Maicii Domnului de la Hârbovăț”, în semn de recunoștință arhipăstorească, pentru activitatea străduitoare și pilduitoare, desfășurată mai bine de trei decenii în Via Domnului.

Sfânta Liturghie a fost încununată și de o hirotonie. Mitropolitul l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul Andrian Chirtoacă, student ATOM, anul II.

După Sfânta Liturghie a urmat un Tedeum solemn, după care Arhipăstorul a oferit decorații ctitorilor și binefăcătorilor bisericii „Schimbarea la Față”.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Vladimir l-a felicitat pe părintele Ioan, parohul bisericii cu aniversarea zilei de naștere, dorindu-i ani mulți și binecuvântați de viață, în slujba Bisericii și a societății.

Biserica „Schimbarea la Față” cu o istorie de peste 120 de ani, este o oază duhovnicească situată chiar în inima Chișinăului, cu porțile mereu deschise pentru credincioși. Preot-paroh al sf. lăcaș, începând din anul 1997 şi până astăzi este Protoiereul mitrofor Ioan Plămădeală.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
376

Mitropolitul Vladimir a liturghisit de hramul Bisericii Sf. M. Mc. Gheorghe din Chișinău

Ca un izbăvitor al celor robiți și celor să­raci ocrotitor, celor bolnavi doctor, con­­­ducătorilor ajutător, purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hris­tos Dum­nezeu să mântuiască sufletele noastre. (Troparul Sf. M. Mc. Gheorghe, Purtătorul de biruință) Biserica ortodoxă prăznuiește în data de 6 mai pe Sf. M. Mc. Gheorghe, Purtătorul de biruință iar cu […]


Foto