„Hristos vine când I te asemeni, El spune: Ia Raiul Meu și dă‑Mi iadul tău!”

4386

Alaltăieri am întâlnit un Bătrân care mi‑e foarte drag. „L‑ai văzut vreodată pe Hristos, bunicule?”, l‑am întrebat.  „Da, părinte”, mi‑a mărturisit cu reținere.

„Cum e, Bătrâne?”

„Ca în Evanghelii, părinte, cast, bun, simplu și accesibil”.

„Și când s‑a petrecut asta”, a fost următoarea mea, plină de uimire, întrebare.

„Când am iubit mult fără a aștepta nimic în schimb, părinte”, mi‑a șoptit bătrânul, plecându‑și ochii care se umpluseră deja de lacrimi de iubire față de Hristosul său. „M‑am golit ca om și m‑am umplut de Hristos. Am dat totul și n‑am primit nimic. Atunci vine El: când I te asemeni”.

Această frază „Hristos vine când I te asemeni” s‑a avântat pe cele mai greu accesibile cărări ale inimii mele și și‑a făcut loc în mine. Da, iubirea. Cea care știe să se jertfească și să piardă. Să dea totul fără a ține socoteala. Cea care moare pentru ca celălalt să trăiască. Care e trădată, răstignită și, cu toate acestea, iartă. Care știe să dăruiască și să nu se dezmintă: „Ia Raiul Meu și dă‑Mi iadul tău”.

(Fragment din cartea „Viața fără rețete”, de părintele Haralambos P.)

Sursa: avereabisericii.ro


Articolul Următor
Articole postate de același autor
696

Sărbătoarea Botezului Domnului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

La 19 ianuarie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Această zi reaminteşte momentul în care Mîntuitorul a fost botezat de Ioan în apele Iordanului la vîrsta de 30 de ani. Ea mai poartă şi denumirea de Epifanie – Arătare, căci în timpul botezului, prin pogorîrea Sfîntului Duh în chip de porumbel şi prin […]