Actualitate

Greutățile din drumul nostru

4413

Odată, într-o ţară, demult, regele ei dădu ordin să se pună o piatră mare de tot, chiar în mijlocul unui drum. Apoi se ascunse în apropiere, ca să vadă dacă vreun supus al lui va înlătura piatra sau nu.

Unii dintre cei mai de seamă oameni ai regatului, sfetnici, bogaţi comercianţi, curtezani, sosiră, priviră piatra şi doar o înconjurară. Mulţi dintre ei chiar îl învinuiră pe faţă pe rege pentru că nu se îngrijeşte de starea drumurilor din regat, dar niciunul nu făcu nimic ca să înlăture piatra cu pricina.

Atunci, un simplu ţăran, ce îşi ducea verdeţurile la piaţă, se apropie. Îşi lăsă coşurile pe jos, în drum, şi încercă să mişte piatra către marginea drumului. La început nu reuşi, dar apoi, după multă caznă şi sudoare, izbândi. În timp ce îşi aduna coşurile lui cu verdeaţă, văzu o pungă cu bani, chiar acolo unde se aflase piatra.

În pungă se aflau o mulţime de monede de aur, şi un înscris al însuşi regelui, prin care acesta îl făcea stăpân peste acea pungă cu bani pe cel care va fi înlăturat piatra din drum. Astfel, ţăranul descoperi şi învăţă ceea ce alţii niciodată nu ajunseră să înţeleagă.

Fiecare greutate pe care o întâmpini, îţi oferă şansa de a urca o treaptă mai sus, prin învingerea ei!


Articole Asemănătoare
6752

De ce doarme copilul din braţele cerşetoarei?

  Un text cutremurator circulă în mediul online, este preluat pe bloguri și pe Facebook și ne deschide ochii cu privire la problematica cerșetoriei. Nu cunoaștem autorul acestui material apărut pentru prima data în enegleză, dar el ne sugerează să preluăm povestea și să o transmitem mai departe pentru ca tot mai mulți oameni să […]

Articole postate de același autor
1714

Liturghie arhierească în duminica a IX-a după Rusalii la Mănăstirea Curchi

În duminica a IX-a după Cincizecime, PS Siluan, Episcop de Orhei și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica centrală a mănăstirii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujitori și viețuitori ai mănăstirii. Sfânta Liturghie duminicală a reprezentat atât pentru obștea […]