Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica a XVII-a după Pogorârea Duhului Sfânt

258

Pe 9 octombrie, 2022, în Duminica a XVII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, când este cinstit și Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După citirea pericopei evanghelice, prot. Nicolai BOIAN, a ținut cu binecuvântarea Ierarhului un cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul evanghelie citite, despre pescuirea.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a felicitat părintește credincioșii prezenți, cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată tuturor, vorbindu-le și despre viața Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 6 dimineața, la Catedrala Episcopală a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie, oficiată de prot. Ștefan RÎMBU, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul de copiii al Catedralei Episcopale, condus tot de preoteasa Liliana ROTARI.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
305

Pentru a 20-a oară consecutiv, Focul Haric va fi adus în Republica Moldova

Pentru a 20-a oară consecutiv, Focul Haric va fi adus în Republica Moldova. Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă, 23 aprilie 2022 în Republica Moldova de la Ierusalim de către o aeronavă charter cu itinerarul Tel Aviv – Chișinău. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 18:30, Focul Haric va fi preluat de […]


Foto