Genocidul prezentat fără perdea. Mii de martiri creştini crucificaţi în Siria

5719

Ediţia online a cotidianului Daily Express a publicat un articol cutremurător despre genocidul la care sunt supuşi creştinii din Siria. Cititorii sunt avertizaţi chiar din debutul articolului că, deşi mulţi cititori vor găsi imaginea asociată acestuia şocantă, acest lucru este vital să fie arătat pentru ca toată lumea să cunoască adevărata oroare reprezentată de ISIS.

La doar 70 de ani de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial, un genocid are loc din nou, de data aceasta împotriva creştinilor. În timp ce foarte mulţi au fost deja ucişi de Statul Islamic, mii de creştini sunt nevoiţi să plece din comunităţile creştine antice din nord-estul Siriei şi vestul Irakului, deoarece extremiştii le cer să se convertească la Islam, să plătească impozite exorbitante sau pur şi simplu îi execută fără motiv.

În ciuda preocupărilor faţă de aceşti creştini persecutaţi (problema fiind ridicată de înalţi lideri religioşi inclusiv Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby), situaţia refugiaţilor creştini este în mare parte ignorată de lumea occidentală. Acum, însă, o organizaţie de caritate, care este finanţată de Lordul de origine evreiască, George Weidenfeld (care a evadat din Austria ocupată de nazişti cu ajutorul creştinilor britanici) a luat problema în propriile sale mâini, prin iniţierea unor misiuni de salvare a vieţii creştinilor sirieni. Lordul Weidenfeld, care a fost salvat de o sectă creştină la vârsta de cinci ani din mâinile naziştilor, a declarat: „Am o datorie de rambursat”.

Până în prezent, Asociaţia de Caritate Barnaba, a eliberat 158 de creştini din Siria şi le-a găsit o casă nouă în Polonia. Fondatorul şi directorul internaţional al acestei organizaţii, Patrick Sookhdeo, s-a întors recent dintr-o vizită pe care a făcut-o în Europa de Est, unde a fost să caute refugiu pentru sute de mii de creştini sirieni care continuă să trăiască sub tirania Statului Islamic.

Potrivit lui Sookhdeo, oferta Marii Britanii de a prelua până la 20.000 de refugiaţi sirieni fără condiţii, discriminează comunităţile creştine cele mai afectate de măcelarii din Statul Islamic. Deşi toată legislaţia europeană spune că nu se pot face discriminări între o comunitate religioasă şi alta, conducătorii acestei asociaţii de caritate consideră că în situaţia dată creştinii sunt cu siguranţă mai vulnerabili, iar guvernul trebuie să aibă o abordare diferită în aceste cazuri, dar premierul Cameron ezită să ia o poziţie tranşantă în această problemă ceea ce este nedrept.

În zonele controlate de ISIS, creştinii au fost răstigniţi, decapitaţi, femeile violate şi au fost supuşi la convertire forţată. Copiii creştini sunt, de asemenea, vânduţi ca sclavi iar fetele devin sclave sexuale. „Văzând barbaria cu care sunt trataţi creştinii este ca şi cum te-ai întoarce cu 1.000 de ani în timp. Cred că suntem martorii unui grup ale cărui acţiuni fac ca nazismul să pălească în comparaţie cu ei, grup care a pierdut tot respectul pentru viaţa umană”, a spus Sookhdeo. Săptămâna trecută el a fost în Ungaria, unde a făcut apel la liderii religioși și politici pentru a oferi vize pentru creștinii sirieni, după care a vizitat România, ca parte a aceleiaşi misiuni umanitare.

sursa http://ro.blastingnews.com/


Articole Asemănătoare
4619

Duminică fără scuze

Trebuie să recunoaştem că, din păcate, pentru mulţi dintre credincioşii noştri biserica este locul în care merg de obicei la marile sărbători sau la evenimentele care le jalonează existenţa pământeană (botez, cununie, înmormântare). În rest, interogaţia cu privire la frecventarea slujbelor este contracarată cu o largă paletă de lamentaţii: sunt prea obosit, slujba e prea […]

Articole postate de același autor