Fumatul a devenit un capriciu prostesc

1350

Biblia ne porunceşte să nu permitem trupurilor noastre să fie stăpânite de nimic, astfel scriindu-se: ,,Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine."

Fumatul este considerat un viciu, este cel care întărește patimile și le înmulțește.

Conform modificării legii cu privire la antifumat, care urmează să intre în vigoare începând cu data de 31 mai, site-ul www.altarulcredintei.md  a realizat un sondaj pe marginea acestui subiect controversat. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 50 de persoane, fiind intervievați 25 de bărbați și 25 de femei. Vârsta cetățenilor este cuprinsă între 16 și 52 de ani. La realizarea sondajului, respondenții au fost aleși aleatoriu, deci printre ei au fost și persoane fumătoare și nefumătoare.

Diagrama de mai jos prezintă rezultatele sondajului. Persoanele au fost intrebate dacă sunt de acord cu interzicerea fumatului în locurile publice, închise și semideschise (baruri, restaurante, cafenele, stații auto, terenuri de joacă pentru copii etc.); 86% sunt de acord cu respectiva lege, 14% nu sunt de acord (figura 1), dintre care 33%  au răspuns că sunt persoane fumătoare, iar 67% - nu sunt fumătoare (figura 2).

dia01 dia02

Respondenții care s-au pronunțat împotriva implimentării legii și-au justificat răspunsul prin faptul că: autoritățile  nu vor lua măsuri stricte cu cei care vor fuma în locurile interzise; în societate sunt probleme mult mai grave care necesită soluționare, fumatul nu este o problemă atât de gravă, în opinia lor. Mulți dintre cei chestionați, care nu susțin modificările cu privire la  legea antifumat, și-au arătat indignarea prin adresarea întrebării: ,, Unde atunci aș putea să fumez?"

Majoritatea persoanelor fumătoare au spus că ar ține cont de această decizie, de a nu fuma în locurile interzise. Respondenții care susțin implimentarea legii în Republica Moldova spun că este o decizie foarte bună și că ar fi bine cât mai curând să funcționeze. ,,În sfârșit va fi aer curat, cel puțin în parcuri și localuri, iar în transportul public nu va mai fi nevoie să inhalăm nicotina cuiva".

Legea antifumat se preconizează a intra în vigoare de la data de 31 mai anul curent.

Bivol Ionela


Articole Asemănătoare
1828

Darul credinței – cel mai important dar pe care ar trebui să-l cerem lui Dumnezeu

Cel mai important dar pe care ar trebui să-l cerem lui Dumnezeu, este darul credinței. Dacă am avea credința care ar arde cu adevărat în sufletele noastre, lumina ei ar da sens vieții noastre, și nu am mai ști nici ce este deznădejdea, nici ce e tristețea, niciodată frica sau descurajarea nu s-ar sălășlui în […]

Articole postate de același autor
1507

Vrei și tu să trăieşti viața îngerilor?

Vrei să dobândeşti rugăciune? Vrei ca atunci când spui: „Doamne Iisuse Hristoase…” să curgă râu de la­crimi din ochii tăi? Vrei să trăieşti viața îngerilor? Atunci spune: „Iertaţi!” şi „Să fie binecuvântat!”, adică fă ascultare. Nevoinţa cea mare a omului este să nu se încreadă în gândul său. Dacă stareţul tău lipseşte, întreabă-l pe fratele tău […]