Seminar teoretico-informativ „Fumatul, beția și drogurile – maladii ale societății contemporane”

1173

Prin iubire şi credinţă se ispăşeşte păcatul şi prin frica de Dumnezeu te fereşti de rele” (Pildele lui Solomon 16, 6)

Un seminar teoretico-informativ a avut loc la data de 17 februarie 2017 în incinta Gimnaziului Izbiște și s-a desfășurat la inițiativa părintelui Victor Gangan în colaborare cu administrația gimnaziului.

La seminar au participat părinți, profesori, elevi și tineri din localitate, sala fiind arhiplină. Moderatotii seminarului au fost dna Eudochia Paciu, medic psihiatru-narcolog la Dispensarul Republican de Narcologie din Chișinău, dna Eugenia Florica, polițist pe minori r. Criuleni și Victor Gangan, preot paroh biserica „Sf. M. Mc. Dmitru” s. Izbiște.

Părintele Victor a vorbit despre existența acestor vicii în rîndul tinerilor, atât la orașe cât și la sate, și a chemat părinții să privegheze cu dragoste asupra educației copiior în duhul creștinesc, iar pe copii ia îndemnat să fie treji în fața pericolelor ce le reprezintă aceste vicii, căci toate duc la păcatul pierzător de suflet.

Medicul Eudochia Paciu a informat prezenții despre tipurile de droguri, pericolele și efectele nocive asupra organismuli uman și cum trebuie de luptat cu acest viciu al societății moderne.

Polițistul pe minori a exemplificat numeroase cazuri de violență, provocate de consumatorii de droguri și pericolul de a fi racolat de distribuitorii de droguri.

Audiența au rămas satisfăcută de calitatea informației primite la seminar și suntem fermi convinși că se va lua o atitudine sănătoasă atât din partea părinților cât și din partea tinerilor, ca la final să avem de câștigat cu toții și să avem o societate sănătoasă psihic, fizic, dar și spiritual. Pentru asta se cere o colaborare strânsă între instituțiile statului și Biserică, așa cum a fost în organizarea seminarului.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/


Articole Asemănătoare
2627

Acesta este al nostru!

Cât de grea şi înspăimântătoare este boala alcoolismului! Bărbaţii şi femeile care se îmbată criţă îşi irosesc conştiinţa, copiii lor, patria lor. Câte boli şi fărădelegi aduce demonul alcoolului! Şi câte mijloace băneşti şi valori materiale consumă! Alcoolicul îşi pierde treptat ruşinea, conştiinţa, demnitatea lui de om. Treptat se degradează şi ajunge până la delirum […]

    Articole postate de același autor
    3985

    Parintele Calistrat – vrăjile nu sunt la îndemâna oricui

      Noi traim cu impresia că toata lumea ne face vrăji, vecina de la țară, vecina de la bloc, soacra.. si tu alergi disperat și toci creieri popii și spui: „-Parinte mi s-au făcut farmece!” – Stai dragă liniștit, vrăjile nu sunt la îndemâna oricui, dracul este un mare prost tolerat de Dumnezeu și care […]


    Foto