Actualitate

Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe” la Telenești

1037

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă asistăm la cele mai frumoase tradiţii și obiceiuri străvechi. Colindatul este cel mai important ciclu sărbătoresc popular tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestări folclorice. Deprinderea de a colinda, de a saluta cu mare bucurie Naşterea Domnului, de a-L întâmpina cu urări, daruri și cântece este din cele mai vechi timpuri.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, la 13 ianuarie 2024 în incinta Consiliului Raional Telenești s-a desfășurat Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe”, organizat de către Consiliul Raional Telenești, Secția Cultură, Tineret și Sport în colaborare cu Protopopiatul Telenești.

Cu un cuvânt de salut a venit Președintele Raionului Telenești dnul Iurie Tulgara. A urmat un mesaj de felicitare și binecuvântare din partea Protopopului Raionului Telenești Prot. Mitr. Marian Boldescu.

Pe scenă au evoluat 18 colective din cadrul parohiilor, școlilor și Caselor de Cultură din raion, care au încântat publicul cu cele mai frumoase și autentice colinde, vestind Taina Întrupării Domnului Nostru Iisus Hristos.

Spre final, comitetul organizatoric a mulțumit colectivelor prezente la festival iar tuturor participanților le-au fost oferite cadouri din partea Consiliului Raional Telenești. În cuvântul său de mulțumire părintele Protopop, Prot. Mitr. Marian Boldescu a menționat că Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de Iarnă „Florile Dalbe” reprezintă un bun prilej de a-L mărturisi pe Mântuitorul Hristos cel Născut în peștera Betleemului, promovând valorile creștine și tradițiile folclorice.

Sursa: Protopopiatul Telenești


Articole postate de același autor
1194

„Bogații au sărăcit și au flămânzit, dar cei ce-L caută pe Domnul nu se vor lipsi de tot binele.” Duminica a XXII-a după Rusalii la Mănăstirea Suruceni

Cât se înşală oamenii care caută fericirea departe de ei înşişi, în ţări străine şi în călătorii, în bogăţie şi în slavă, în marile averi şi desfătări, în plăceri şi în opulenţă, în toate aceste deşertăciuni al căror sfârşit este amărăciunea. Înălţarea castelului fericirii în afara inimii noastre se aseamănă cu zidirea clădirii sau cu […]