Actualitate

Festivalul de colinde ”Hristos se naște, slăviți-L!” ediția a II-a

67

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Mitropolia Moldovei în parteneriat cu Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală a organizat festivalul de colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L!’’, Ediția  a II-a.  În cadrul evenimentului au evoluat 15 ansambluri şi cete de colindători din diferite localităţi ale republicii, precum: s. Pepeni r. Sîngerei, s. Sălcuța și Taraclia r. Căușeni, s Cruglic și Izbiște r. Criuleni, s. Săseni r. Călărași, s. Costești r. Ialoveni, dar și din mun. Chișinău. Au evoluat și interpreți cunoscuți precum: Dina Vrăjmașu și Suzana Popescu. Colindul creștin, portul popular și atmosfera praznicală au mângâiat sufletele celor adunați în incinta muzeului.

După cuvîntul de felicitare din partea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove transmis de către preotul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei, sfinția sa a adăugat: „Vrem să devină tradiție ca în fiecare an în ziua de 5 ianuarie să adunăm colective de colindători în incinta Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, să aducem colindele autentice și specifice localitații din care venim, să-L lăudăm pe Hristos care se naște în fiecare an în sufletele și inimile noastre, să arătăm prin fapte că suntem fii ai lui Dumnezeu”. Evenimentul a urmărit promovarea valorilor creștine și a celor naționale, implicând participanți de diferite vârste. Prin cântecul vestitor al Nașterii în chip minunat al Mântuitorului, am simțit cu toții bucuria sărbătorii ce se apropie.

Colectivele au primit diplome de participare, pastorale la Nașterea Domnului, colaci și dulciuri dar și plicuri cu bani din partea organizatorilor.

sursa nicolaeciobanu.wordpress.com


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
2013

Expoziție de icoane din colecții particulare chișinăuiene

La 21 iulie, Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Clubul Internațional al colecționarilor din Moldova au organizat expoziția ”Icoane din colecții particulare chișinăuiene”, care va fi expusă vizitatorilor muzeului pîna la data de 31 decembrie 2016. Sunt prezentate 125 de icoane pictate pe lemn, în ulei și tempera, încadrate cronologic în perioada secolelor XVII […]

Articole postate de același autor
2057

Liturghia Darurilor înainte sfinţite, la Mănăstirea Curchi

Un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu PC Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, Președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață Monahală” și Protopop de Orhei, a oficiat miercuri, 2/16 martie, în ziua prăznuirii Sfinților Mucenici Eutropie, Cleonic și Vasilisc, prima Sfântă Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite din acest […]