Familia despărțită de Serviciul de Protecție al Copilului din Norvegia, pentru prima dată împreună

2491

Părinții români, care au fost separați de cei cinci copii de Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia (Barnevernet), s-au reunit cu toate odraslele lor pentru prima oară în același loc, de la începutul chinului în noiembrie. În conformitate cu un site web creat în sprijinul lui Ruth și Marius Bodnariu, părinților li s-a permis în cele din urmă o întrevedere de trei ore, cu toți copiii lor, după ce aceștia au fost luați din propria casă din Naustdal, Norvegia, de Barnevernet, la 16 noiembrie 2015.

În noiembrie 2015 s-a afirmat că Marius și Ruth își pălmuiesc copiii - o tactică disciplinară care este interzisă în Norvegia – prin urmare, li s-a permis vizitarea limitată a celor trei fii și li s-a interzis să își vadă fiicele.

"Suntem bucuroși, pentru prima dată în ultimele trei luni; Marius si Ruth au fost împreună cu cei cinci copii în același timp, în același loc. A fost o reuniune fericită, toată lumea a avut atît de multe de spus," a anunțat site-ul joi, într-o declarație oficială.

În declarație se precizează că familia, care anterior a susținut că li s-au luat copiii din cauza credinței lor creștine, a fost lăsată să se roage și chiar a cîntat o rugăciune înainte de a lua masa. "Ziua a fost un amestec de bucurie și de tristețe, căci după epuizarea celor trei ore, au trebuit să se despartă din nou," se continuă în declarație. "Copiii nu pot înțelege de ce nu pot sta cu părinții lor, dar trebuie să se ducă la străini în schimb."

Familia Bodnariu urmează să treacă printr-un proces de judecată, pentru a-și recîștiga custodia copiilor. Deoarece agenția solicită ca ei să fie supuși unei evaluări psihologice, familia a cerut ca psihologul să nu fie asociat cu Barnevernet. Site-ul informează că procurorul a respins solicitarea părinților.

În timp ce mass-media norvegiană a fost mai rezervată față de familia Bodnariu, bunicul copiilor a lansat o comunicare pentru a rupe tăcerea în legătură cu situația creată. "Acest caz a afectat întreaga familie și ne depășește. A fost dureros să citim articole în diferite ziare, unde educarea copiilor a fost prezentată în mod negativ, fără a se cunoaște condițiile reale," declară tatăl lui Ruth. Acesta a adăugat că el nu a observat vreo manifestare de violență în familie.

sursa http://www.christianpost.com

traducere Ion Rotaru 


Articole Asemănătoare
2804

66,6 ore în Norvegia: Pornografia este prezentă în școli încă de la 12 ani. De teama Barnevernet, o mamă și-a lăsat copilul să sângereze pentru a nu se interpreta că poate i-ar fi provocat chiar ea, rana

Multe s-au spus și s-au scris despre sistemul de protecție al copiilor din Norvegia sau Barnevernet, așa cum mai este cunoscut în România, mai ales după apariția cazurilor Bodnariu și Nan. Pe 16 aprilie, în mai multe orașe din România, Europa, America dar și Australia, vor avea loc proteste pentru eliberarea copiilor familiei Bodnariu. Unul […]

Articole postate de același autor

Foto