Simpozion „Cultul eroilor-Jertfă și Recunoștință”

658

În contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății „Mormintele Eroilor Căzuți în Război”, Asociația Națională Cultul Eroilor "Regina Maria", la data de 21 octombrie 2019, în municipiul Roman, județul Neamț, România, la Cercul Militar a fost organizat un Simpozion cu genericul "Cultul eroilor-Jertfă și Recunoștință".

Evenimentul a fost posibil datorită strădaniei și purtării de grijă a pr. prof. ic. stavr. Florin Țuscanu. Simpozionul a început cu o slujbă de pomenire a tuturor ostașilor căzuți pe câmpul de luptă pentru neam și credință, răspunsurile fiind date de corul Seminarului Teologic Ortodox din Roman.

În continuare au fost prezentate comunicările de către participanți, printre care au fost preoți, istorici, militari, muzeografi, fiind reflectată istoria, importanța și situația actuală a cultului eroilor. Simpozionul s-a încheiat cu o expoziție prezentată de veteranul de război, dl. Valeriu Ciobanu în memoria și cinstea apărătorilor căzuți în războiul de pe Nistru din anul 1992.

Preot. Mihail Bulmaga


Articole postate de același autor
2467

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Carabetovca, r. Basarabeasca, la 80 de ani de la întemeiere

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Carabetovca, r. Basarabeasca, a îmbrăcat haine de sărbătoare în ziua de sâmbătă, 14 octombrie 2017, primind cu drag numărul mare de credincioşi, dar și oaspeți din țară și străinătate, veniți să o laude în cântări și rugăciuni pe Maica lui Hristos, Cea care este ocrotitoarea cerească a Bisericii, dar […]


Foto