Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Cuviosul Simion Stâlpnicul” din s. Iliciovca, r. Florești

375

În ziua pomenirii Sfântului Apostol Iacov al lui Alfeu, 22 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Cuviosul Simion Stâlpnicul” din satul Iliciovca, raionul Florești.

Biserica a fost construită prin strădaniile credincioșilor și a părintelui paroh, protoiereul Mihail STRĂTILĂ în perioada 1997 – 2007.

Astăzi au fost marcați, prin slujire liturgică, 15 ani din ziua târnosirii locașului sfânt, iar biserica veche din lemn, a împlinit un veac de existență.

La Dumnezeiasca Liturghie au participat: protopopul bisericilor din raionul Florești, protoiereul mitrofor Ioan ZÎMBREANU, părintele paroh Mihail STRĂTILĂ, clerici ai Protopopiatelor Florești și Sîngerei, dar și creștinii din localitate.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, parohul bisericii, protoiereul Mihail STRĂTILĂ a fost decorat cu dreptul de a purta mitră, iar părintele Gheorghe GRIGORAȘ, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Sevirova, a primit dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la Heruvic.

Slujba a fost înfrumusețată și prin cântările corului bisericii „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Vărvăreuca.

În cuvântul predicatorial, Episcopul Ioan a felicitat pe toți participanții la sărbătoare cu această ocazie deosebită, transmițându-le și mesajul părintesc al Întâistătătorului Sfintei noastre Biserici.

Gânduri alese de felicitare a primit părintele paroh, care a împlinit 25 de ani de slujire preoțească.

În această perioadă a slujirii Sfinția Sa a izbutit să construiască două biserici în satele Iliciovca și Maiscoe.

Astăzi, PS Ioan a vizitat și noua biserică „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Maiscoe, care la data de 11 octombrie, anul curent a fost sfințită de către Preasfințitul SILUAN, Episcopul Orheiului, vicar mitropolitan.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
437

În Duminica a IV-a după Învierea Domnului, Episcopul Ioan al Sorocii a liturghisit în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cotiujenii Mari

În Duminica a IV-a după Învierea Domnului, a Slăbănogului, 15 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca,Vicar mitropolitan, fiind însoțit de către protoiereul Nicolae CRAVEȚ, secretar al Vicariatului de Soroca, a vizitat parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești. În […]