Preasfințitul Episcop PETRU a oficiat Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu la Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni

163

Pe 9 august 2020, în duminica a 9-a după Rusalii şi de pomenirea Sfântului Mare Mucenic și tămăduitor de boli, Pantelimon, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

Alături de Arhiereu au coliturghisit soborul de slujitori ai Catedralei Episcopale.

După citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul, a ţinut o predica prin care a explicat, pentru folosul sufletesc al credincioşilor, după învăţătura Sfinţilor Părinţi, pericopa evanghelică despre umblarea pe mare şi potolirea furtunii.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălţate rugăciuni pentru sănătate tuturor celor ce sunt pe patul de boală, acasă şi la spital, dar şi pentru sănătatea şi ajutorul tuturor medicilor ce îngrijesc de bolnavi.

Răspunsurile litugice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale condus de dna Iozefina VIZITIU-GAJIM.

După Sfânta Liturghie, aşa cum este rânduiala bisericească în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, tămăduitorul de boli, Preasfinţitul PETRU,  a oficiat, dimpreună cu-n sobor de 7 slujitori, Taina Sfântului Maslu, în timpul căreia credincioşii prezenţi au fost miruiţi cu undelemnul sfinţit de şapte ori, pentru vindecarea neputinţelor sufleteşti şi trupeşti.

Preasfinţia Sa a ţinut să evidenţieze în cuvântul Său de învăţătură de după încheierea Sfântului Maslu, despre importanţa participării creştinului la această Taină, care este de mare folos atât trupului, cât şi sufletului.

Sursa: episcopia-ungheni.md

 


Articole postate de același autor
5853

Iubirea și bunătatea soțului fac rai din viața de familie

Tu, bărbatul, îl auzi pe Pavel, care o povăţuieşte pe femeie să ţi se supună ţie, şi-l lauzi şi-l admiri. Auzi însă ce spune mai jos: „Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre aşa cum şi Hristos a iubit Biserica şi pe Sine S-a dat pentru ea” (Efeseni 5, 25). Ai văzut mai înainte un model de […]