Preasfințitul Episcop PETRU a oficiat Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu la Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni

256

Pe 9 august 2020, în duminica a 9-a după Rusalii şi de pomenirea Sfântului Mare Mucenic și tămăduitor de boli, Pantelimon, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

Alături de Arhiereu au coliturghisit soborul de slujitori ai Catedralei Episcopale.

După citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul, a ţinut o predica prin care a explicat, pentru folosul sufletesc al credincioşilor, după învăţătura Sfinţilor Părinţi, pericopa evanghelică despre umblarea pe mare şi potolirea furtunii.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălţate rugăciuni pentru sănătate tuturor celor ce sunt pe patul de boală, acasă şi la spital, dar şi pentru sănătatea şi ajutorul tuturor medicilor ce îngrijesc de bolnavi.

Răspunsurile litugice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale condus de dna Iozefina VIZITIU-GAJIM.

După Sfânta Liturghie, aşa cum este rânduiala bisericească în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, tămăduitorul de boli, Preasfinţitul PETRU,  a oficiat, dimpreună cu-n sobor de 7 slujitori, Taina Sfântului Maslu, în timpul căreia credincioşii prezenţi au fost miruiţi cu undelemnul sfinţit de şapte ori, pentru vindecarea neputinţelor sufleteşti şi trupeşti.

Preasfinţia Sa a ţinut să evidenţieze în cuvântul Său de învăţătură de după încheierea Sfântului Maslu, despre importanţa participării creştinului la această Taină, care este de mare folos atât trupului, cât şi sufletului.

Sursa: episcopia-ungheni.md

 


Articole postate de același autor
2967

„Prodromița” – icoana pictată peste noapte de mână nepământească

Se împlinesc 157 de ani de la zugrăvirea minunată a icoanei Maicii Domnului „Prodromița” din Sfântul Munte Athos, a cărei cinstire este pomenită pe 12 /25 iulie în calendarul ortodox. Deși mulți dintre noi am auzit sau am citit minunile săvârșite în viața celor care s-au rugat cu stăruință și au cerut ajutorul în fața […]