Episcopul Ioan a sfințit biserica din satul Ciorești, raionul Nisporeni

886

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și a Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Ciorești, raionul Nisporeni a fost slujită Liturghie arhierească, cu prilejul sfințirii picturii murale interioare.

În dimineața zilei, prot. Vadim COROSTINSCHI, secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, prot. Vitalie COZARI, protopop de Nisporeni, ieromonahul SILUAN (Telechi), parohul bisericii, Dl Valeriu GUȚU, primar al comunei Ciorești l-au întâmpinat în poarta bisericii pe Preasfințitul episcop Ioan al Sorocii, care a condus slujba praznicală.

Pentru munca considerabilă desfășurată în parohie, cu aprobarea Întâistătătorului și a Episcopului PETRU de Ungheni și Nisporeni, părintele ieromonah SILUAN a fost avansat în rangul de arhimandrit și decorat cu dreptul de a purta mitră.
În cuvântul său adresat credincioșilor, arhiereul vicar al Mitropoliei Moldovei, a apreciat eforturile părintelui arhimandrit SILUAN și a creștinilor, în vederea reparării locașului sfânt.

Totodată, a transmis un mesaj de felicitare din partea Mitropolitului VLADIMIR și a Episcopului PETRU.

La rândul său, gazda a mulțumit ierarhului pentru vizita întreprinsă, pentru conslujire și îndemnurile arhierești lăsate enoriașilor.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
861

Ediția a IX-a a Festivalului-concurs raional al Cîntecului pascal cu genericul „Hristos a Înviat” în satul Berlințî, Briceni

Învierea Domnului este centrul și temelia credinței creștine. Prin Învierea Sa din morți, Hristos Domnul, biruind porțile morții și ale iadului, deschide pentru toți cei care vor crede în numele Lui poarta veșniciei, ca Unul ce s-a făcut pentru noi începător al vieții cerești. De aceea, Sărbătoarea Paștilor este pentru credincioși praznicul desăvîrșirii și încununării […]


Foto