Episcopul Ioan a sfințit biserica din satul Ciorești, raionul Nisporeni

241

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și a Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Ciorești, raionul Nisporeni a fost slujită Liturghie arhierească, cu prilejul sfințirii picturii murale interioare.

În dimineața zilei, prot. Vadim COROSTINSCHI, secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, prot. Vitalie COZARI, protopop de Nisporeni, ieromonahul SILUAN (Telechi), parohul bisericii, Dl Valeriu GUȚU, primar al comunei Ciorești l-au întâmpinat în poarta bisericii pe Preasfințitul episcop Ioan al Sorocii, care a condus slujba praznicală.

Pentru munca considerabilă desfășurată în parohie, cu aprobarea Întâistătătorului și a Episcopului PETRU de Ungheni și Nisporeni, părintele ieromonah SILUAN a fost avansat în rangul de arhimandrit și decorat cu dreptul de a purta mitră.
În cuvântul său adresat credincioșilor, arhiereul vicar al Mitropoliei Moldovei, a apreciat eforturile părintelui arhimandrit SILUAN și a creștinilor, în vederea reparării locașului sfânt.

Totodată, a transmis un mesaj de felicitare din partea Mitropolitului VLADIMIR și a Episcopului PETRU.

La rândul său, gazda a mulțumit ierarhului pentru vizita întreprinsă, pentru conslujire și îndemnurile arhierești lăsate enoriașilor.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
218

Cea a toată lumea Înălţare a Cinstitei și de Viaţă făcătoarei Cruci sărbătorită în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni

Vineri, 27 septembrie 2019, Catedrala Episcopală “Sf. Bnc. Knz Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni, s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a sărbători Marele Praznic al Înălţării Cinstitei şi de Viaţă Făcătoarei Cruci. Sfînta Liturghie a fost săvârșită de Chiriarhul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Preasfințitul Episcop PETRU, înconjurat de soborul de preoți şi diaconi ai […]