Dragostea face legătura dintre cer şi pământ

7116

1.Omul: îşi spune rugăciuni în gând, sperând că Cel de Sus o să-l audă, şi imediat îşi spune prostii în gând, sperând că Cel de Sus n-o să-l audă.

2. Omul ştie cum să se apere când e denigrat, dar nu ştie cum să se apere când e lăudat. De multe ori duşmanii, ca să-l distrugă pe cineva, îl laudă. Sau procedează ca Iuda: îl sărută. Simbolul iubirii devenind astfel un simbol al urii, al trădării, al morţii.

3. În viaţă, dacă eşti umilit nemeritat, Dumnezeu îţi trimite aproape întotdeauna o aripă, ca să te ajute să te ridici.

4. Un om în vârstă îmi spune: − Sunt atât de bătrân, încât nu-mi permit luxul să mă cert cu nimeni, pentru că s-ar putea să nu mai am timpul necesar ca să mă împac.

5. Fiecare clădire are, ca să dureze, un fundament. Bisericile sunt casele care-și au fundamentul în cer.

6. Un îndemn din cărţile sfinte: fiecare să-şi spună rugăciunea în limba în care s-a născut. Limba în care s-a născut, materna, e cea mai importantă pentru un om, ea, şi nu cea însuşită sau care l-a adoptat (furat): în ea te va recunoaşte cel mai lesne Tatăl care ţi-a dat viaţă. A pune între tine şi Cel de Sus un alt grai, decât cel pe care ţi l-a dat la naşterea ta, înseamnă a vorbi cu El prin intermediari.

7. Rugăciunea face legătura dintre pământ şi cer. Dragostea face legătura dintre cer şi pământ. Rugăciunea e dragoste. Dragostea e rugăciune. Acolo unde se întâlnesc acestea două - locuiește Dumnezeu.

Nicolae Dabija


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
7954

”Nici prin cap să nu-ţi treacă să placi oamenilor…”

M-a întrebat un bătrân odată: “Părinte Paisie, dar ce-i aceea mândrie, părinte, cum vine?” (El umbla iarna cu capul gol şi desculţ, prin zăpadă.) “Frate Gheorghe, mândria este atunci când ai să socoteşti că tu eşti ceva mai mult decât altul, că eşti mai bun, mai frumos ca altul…” “Săracu’ de mine, părinte Paisie, eu […]

Articole postate de același autor
2524

Când inima va fi nemulțumită lumește, atunci se va bucura duhovnicește

Pe toți cei ce nu-și infrâneaza inima lor de la dorințele materiale care nu sunt absolut necesare – nici nu încape cuvânt pentru dorintele trupești – și nu își adună mintea în inimă, ca să le dea împreună cu sufletul lui Dumnezeu, îi așteaptă îndoită nefericire. (…)Trebuie să evităm lucrurile lumești, ca să nu ne […]