Duminica dinaintea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca

427

În Duminica dinaintea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, a Sfinţilor Părinţi după trup ai Mîntuitorului, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie în Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Călărășeuca.

După citirea Sfintei Evanghelii de la Matei I, 1-25, în care ni se relatează despre cartea neamului lui Iisus Hristos și nașterea Sa din Fecioara Maria, Prea Sfinţitul Nicodim a rostit un cuvînt de învăţătură.

Ierarhul a făcut o paralelă între așteptarea celor 42 de neamuri, enumerate în  pericopa evanghelică a duminicii, care și-au dorit venirea lui Mesia, și așteptarea noastră prin nevoinţele rînduite de Sfîntul Post, prin rugăciuni, spovedanie şi Sfînta Împărtăşanie, ca pruncul Hristos să se nască și în inimile noastre.

În cinstea jubileului de 10 ani de la hirotonia sa întru arhiereu şi în semn de aleasă prețuire și deosebit respect, Prea Sfințitul Nicodim le-a oferit în dar Prea Cuvioasei Maici Starețe, Egumenei Eufrosinia (Peșterean) o Cruce cu pietre scumpe.

Totodată, Vlădica a adresat credincioșilor și un mesaj de felicitare cu prilejul începutului noului an civil, dorindu-le ca noul an să le aducă multă pace, binecuvîntare, prosperitate, dragoste pentru Dumnezeu și aproapele, precum și rîvnă pentru mîntuirea sufletului.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
871

Viaţa Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava

Mulţi au vieţuit în lume viaţă bună şi plăcută lui Dumnezeu, după învăţătura Domnului nostru Iisus Hristos şi după învăţătura Sfinţilor Lui Apostoli. Dintre aceştia este şi Sfântul Ioan, Marele Mucenic al lui Hristos, care deşi s-a arătat cu mult timp mai târziu, însă nu este mai mic decât cei de demult. Căci Stăpânul Hristos […]