În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

878

Pe 3 ianuarie 2021, în Duminica XXX-a după Rusalii și cea dinaintea Nașterii Domnului, numită Duminica Sfinților Părinți, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce îngrijesc de cei bolnavi.

Totodată au fost aduse lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, clericul Catedralei Episcopale, prot. Ștefan Rîmbu, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat credincioșilor, după înțelesul și tâlcuirea Sfinților Părinți, pasajul evanghelic (Matei 1, 1-25) citit astăzi, despre genealogia Mântuitorului, în care se vorbește de spița neamurilor, după trup, a Mântuitorului Hristos.

După rugăciunea Tatăl nostru, credincioșii care s-au pregătit pentru primirea Sfintelor Taine, au fost împărtășiți cu Sfântul Trup și Scumpul Sânge al Mântuitorului.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a felicitat pe toți creștinii cu Sfânta duminică, dorindu-le tuturor sănătate, mântuire și ajutor de la Dumnezeu și o săptămână binecuvântată, îndemnându-i pe toți să se pregătească duhovnicește cât mai mult, pentru Slăvita Sărbătoare a Nașterii Domnului, de care ne apropiem cu pași grăbiți.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina Vizitiu-Gajim.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
749

ÎPS Mitropolit Vladimir a primit vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Excelenţa Sa Roelof van Ees

Vineri, 18 iunie 2021, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, s-a întîlnit, cu Excelenţa Sa Roelof van Ees, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, cu reședința la București. În cadrul întrevederii, au fost discutate posibile proiecte de colaborare, sprijinite de autoritățile olandeze, în domeniul cultural, educațional […]


Foto