Duminica a doua din Postul Mare la Catedrala Mitropolitană | Episcopul Ioan a rostit rugăciunea la vreme de molimă, pentru oprirea epidemiei actuale

826

În Duminica a doua din Postul Mare ( a Sf. Grigorie Palama ), PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Arhiereului vicar i-au coliturghisit Secretarul mitropolitan Prot. mitr. dr. Vadim Cheibaș, împreună cu soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane.

În contextul epidemiei de coronavirus, în Catedrală  credincioșii au avut acces în mod eșalonat, cu respectarea numărului maxim recomandat de către oficialitățile publice locale, păstrând distanța de siguranță între persoane de 1 metru. Iar, în scuarul Catedralei mai mulți enoriași au ascultat slujba la difuzoare.

La predică, PS Ioan a reliefat pe larg aspecte din viața și, mai cu seamă, teologia Sfântului Grigorie Palama, precum și frumusețea învățăturilor duhovnicești ce se desprind din cele două pericope evanghelice ce s-au citit în această Duminică.

La ectenia întreită au fost puse cereri speciale, ce se rostesc în vreme de orice nevoie și primejdie omenească sau în caz de boli molipsitoare, după cum este rânduit în Liturghier.

După ecfonis, Episcopul Ioan a rostit rugăciunea la vreme de molimă, pentru oprirea epidemiei actuale, pentru însănătoșirea persoanelor bolnave și pentru întărirea spirituală a cadrelor medicale și a persoanelor care contribuie la prevenirea și combaterea epidemiei.

Totodată, Preasfinția Sa a adus la cunoștință credincioșilor că au posibilitatea de a se împărtăși în această perioadă a postului și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă, astfel încât cei care au ocazia, să se împărtășească în aceste zile, pentru a micșora aglomerația din Sfintele Locașuri în zilele de duminică.

Slujba în Duminica a doua a Postului Mare a fost transmisă în direct de Compania Teleradio Moldova și on-line pe pagina web TRM.MD.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
6165

Noi încă n-am înţeles de ce Dumnezeu este viu!…

Nouă nu ne place să ne rugăm, ne irită, ne enervează, şi în mintea noastră sună cuvinte cam de felul: „Mântuitorul a spus să nu ne rugăm mult ca păgânii, dar ăştia au făcut acatistiere de 2 kg! Să citesc eu acatistul acesta… am ajuns la icosul 7, înseamnă că am trecut de jumătate, acuş […]


Foto