Dl Mihail Ciocanu, Directorul Institutului de Medicină Urgentă (IMU), decorat cu Ordinul “Sf. Binecredincios Ștefan cel Mare””

804

Miercuri, 16 decembrie 2020, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reședința mitropolitană pe dl Mihail Ciocanu, Directorul Institutului de Medicină Urgentă (IMU), doctor habilitat, profesor universitar.

La eveniment au participat: PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Prot. Mihail Bortă, Consilier mitropolitan și paroh al bisericii „Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei” din cadrul Institutului de Medicină Urgentă (IMU).

Mitropolitul i-a adresat dl Ciocanu alese felicitări şi mulţumiri pentru curajul şi sacrificiul voluntar manifestat în timpul pandemiei de Covid-19, apreciind vocaţia, profesionalismul şi contribuţia domniei sale și a personalului medical al IMU.

Înaltpreasfinția Sa a menționat că Biserica Ortodoxă din Moldova desfăşoară în această perioadă mai multe proiecte sociale la nivel mitropolitan, eparhial, protopopiate, parohii, mănăstiri și asociații, pentru a sprijini lupta împotriva Covid-19.

Drept apreciere pentru truda depusă, Directorul Institutului de Medicină Urgentă (IMU) a fost decorat de către Întâistătător cu înalta distincţie bisericească – Ordinul ”Sf. Binecredincios Ștefan cel Mare”.

Totodată, Mitropolitul Vladimir a felicitat conducerea Institutului de Medicină Urgentă (IMU) cu un an de la sfințirea prestolului și oficierea sfintelor slujbe în capela Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, amplasată pe teritoriul Spitalului de Urgență.

Acest sfânt lăcaș a fost înalțat din dorința cadrelor medicale, a bolnavilor, cu scopul de a completa actul medical și a oferi persoanelor internate un real sprijin duhovnicesc. Or, omul în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.

La rândul său, dl Mihail Ciocanu, a mulțumit Mitropolitului pentru înalta apreciere și pentru bunăvoința manifestată, declarându-se dispus să muncească și mai departe, întru ajutorarea aproapelui și pentru promovarea valorilor ziditoare.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1824

Cine este, de fapt, Pintilie Călătorul?

În legătură cu numele lui Pintilie Călătorul, există credința că, din această zi „se călătorește vara”, o călătorie semnalată de plecarea păsărilor migratoare în țările calde, sau de îngălbenirea ușoară a frunzelor, în special a celor de tei. În realitate, însă, Pintilie Călătorul este o preudo-sărbătoare, ca și Foca sau Ilie-Pălie. Tradiția populară a creat […]


Foto