Ce nu este în liturghie nu este teologie!

3493

Ce parere aveti despre terapiile complementare, gen reiki, care nu-L exclud pe Dumnezeu?

„Deloooc” nu-L exclud pe Dumnezeu! Hristos numai reiki făcea! Vă vând un pont şi vă rog să-l ţineţi minte: ce nu este în liturghie nu este teologie! Când o să ne vedeţi pe noi la liturghie: „încă o pasă energetică, iubiţi credincioşi… înseamnă că s-a dus Biserica! În loc să zică părintele: Pace tuturor!, să îl auziţi: Faceţi o frecţie pe spate cu degetul mare!… Eu respect efortul oamenilor care încearcă să ne facă bine prin terapii complementare, pentru că asta arată că sunt atenţi să nu ne rănească. Să vă dea Dumnezeu sănătate şi să înţelegeţi la un moment dat că toate genurile acestea intrate în cultura română în ultimii ani sunt nişte farafastâcuri, un soi de fariseism al sincretismului.

Uşurel! Am mers eu la medicul meu chirurg, la care ţin enorm, şi i-am spus cum făcusem eu Ia ulcerul meu varicos, care făcuse gaură până-n os, din grija unora care mi-au dat creme, mi-au dat pase energetice: „Părinte, v-am trimis o bioenergie!” „Da, mulţumesc de bioenergie!” M-a durut urechea o săptămână… Şi omul, foarte calm, după ce i-am explicat eu tot demersul meu, a scos bisturiul şi, cu bisturiul în mână, a zis: Părinte, ăst soi de operaţie se face cu ăst soi de instrument! Eu am rezervele mele şi la operaţiile laparoscopice şi la cele cu laser. Ele sunt aşa… Sigur că sunt binevenite că nu ne invadează, dar ne deranjează. Şi să vă spun ultima gogoriţă pe care am auzit-o.

Omul cel mai important din FMI, din seria de finanţare a spitalelor, ne-a atras atenţia public, dar numai cine a vrut să-l audă l-a auzit, că noi am investit prea mult în tehnică şi prea puţin în oameni. Ştiţi că aparatele alea fără oameni să ne mişte…, servus! Nu faci un RMN la cap dacă ţi-ai pus la picioare aparatul. Adică cineva trebuie să-ţi spună unde sunt picioarele, cam aşa sună. Din nefericire, noi nu remarcăm mecanismul uman care ţine tot mecanismul acesta în mână. Noi avem nevoie să investim în tinerii din medicină, nu în toate prostiile alternative. Mâine-poimâine, parcă văd, o să avem secţii de tratament prin urinoterapie într-un spital judeţean, că-i terapie alternativă şi aia. Hai să fim serioşi!

Pr. Constantin Necula, Vindecările lui Hristos și vindecarea noastră, Editura Agnos


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
5180

Toată suflarea să laude pe Domnul!

Trăia într-o mănăstire din România, un preot cu har, părintele Mina, devenit ulterior Sfântul Mina. Acesta, ca să se odihnească după Sfânta Liturghie pleca în pădurea în mijlocul căreia se afla mănăstirea şi acolo psalmodia, preamărea pe Dumnezeu prin Troparele învierii şi multe alte cântări. Atunci se adunau păsărelele pădurii în jurul lui: pe cap, […]

Articole postate de același autor
187

Sfinții Arhangheli prăznuiți prin Liturghie arhierească la biserica din cartierul Slobozia Doamnei, or. Orhei

„Pe căpeteniile îngerilor Treimii, pe Mihail şi Gavriil, să-i lăudăm noi toţi, iubitorii de praznic, care ne acoperim cu aripile amândurora şi din nevoile cele de multe feluri ne izbăvim; unuia grăind: Bucură-te, slujitorule al Legii, iar altuia zicând: Bucură-te, îngere al darului!” În ziua prăznuirii Soborului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, şi al celorlalte Puteri Cereşti […]