Hristos a Înviat: ziua a X-a

227

Tot mai multă lume își iese din fire. Aparent, din nimicuri. Pur și simplu, zic ei, nu rezistă!

Mulți mă întreabă dacă le-aș putea recomanda un psiholog, alții – un psihiatru... Fenomen aproape neîntâlnit până acum câțiva ani.

Mă întreb: unde e izvorul problemelor? Unii sunt foarte siguri că aceste destabilizări se trag din pandemie, alții le pun pe seama războiului, o parte declară că scumpirea gazului e de vină, iar ceilalți – că toate la un loc.

Dar câți dintre noi, analizând, își dau seama că nu vânturile și valurile sunt de vină când barca e dusă în larg și sfărâmată de stâncă și nici stânca nu e cea responsabilă, dacă pescarii au legat ambarcațiunea de o geamandură neverificată, cu o funie putredă.

Cine își leagă viața de Dumnezeu, cine își pune nădejdea în El nu se poate rătăci, nu poate fi strivit.

„Încrederea în Dumnezeu pentru cele ce nu se pot face omenește este o rugăciune tainică neîncetată, care aduce rezultate minunate”, ne împărtășește Sf. Paisie Aghioritul.

Frații mei, să păzim așadar pacea şi să viețuim cu Dumnezeu, lăsându-le pe toate în grija Lui.

Preot Octavian Moșin


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
447

Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Cuviosul Simion Stâlpnicul” din s. Iliciovca, r. Florești

În ziua pomenirii Sfântului Apostol Iacov al lui Alfeu, 22 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Cuviosul Simion Stâlpnicul” din satul Iliciovca, raionul Florești. Biserica a fost construită prin strădaniile credincioșilor și a părintelui paroh, protoiereul […]