De ziua adormirii Sfântului Cuvios Serghie de Radonej, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Lavra „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie de Radonej

298

În perioada 7-8 octombrie 2022, de ziua adormirii Sfântului Cuvios Serghie, egumenul de Radonej, făcătorul de minuni (1393), ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a înălțat rugăciuni în Lavra „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie de Radonej.

În ajunul sărbătorii, vineri, 7 octombrie, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Slujba Privegherii în catedrala istorică „Adormirea Maicii Domnului”. Conform tradiției mănăstirești, slujbele din ajunul zilei de pomenire a Cuviosului Serghie de Radonej au fost oficiate în toate bisericile mănăstirii pe care a fondat-o.

Sâmbătă, 8 octombrie, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a condus slujirea Liturghiei festive în catedrala istorică „Adormirea Maicii Domnului”.

Alături de Mitropolitul Moldovei au liturghisit arhierei și clerici din majoritatea eparhiilor Bisericii Ortodoxe Ruse, delegațiile Bisericilor Ortodoxe Locale, numeroși oaspeți și pelerini.

După încheierea Liturghiei, Înaltpreasfințitul Vladimir a oficiat un Te Deum în piața sobornicească a lavrei în fața icoanei praznicale a Sfântului Serghie de Radonej.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupurile corale conduse de către ieromonahul Nestor (Volkov) și citețul Veacesalv Piliughin.

Serviciul divin a fost transmis în direct la posturile de televiziune „Spas”, „Soiuz”, precum și pe site-ul Patriarchi.ru.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la patriarchia.ru


Articole postate de același autor
1350

Mesajul de felicitare al Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir adresat Preasfinţitului Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni cu prilejul celebrării zilei protectorilor cerești

Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, își cinstește duminică, 12 iulie 2020, ocrotitorii spirituali, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova i-a adresat un mesaj de felicitare. Preasfinţia Voastră, Dragă confrate întru Hristos În zi de aleasă prăznuire duhovnicească, atunci când suflarea ortodoxă […]


Foto